Roger Federer a câştigat Turneul Campionilor

Tenismanul elveţian Roger Federer, cap de serie numărul 4, a câştigat, duminică, Turneul Campionilor de la Londra, după ce l-a învins, în finală, pe francezul Jo-Wilfried Tsonga, al şaselea favorit al competiţiei.

326 afișări
Imaginea articolului Roger Federer a câştigat Turneul Campionilor

Roger Federer a câştigat Turneul Campionilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Federer s-a impus, cu scorul de 6-3, 6-7 (6/8), 6-3, după două ore şi 19 minute. Tsonga a salvat o minge de meci în setul doi, la scorul de 6-5 pentru elveţian în tie-break.

Este pentru a şasea oară când Roger Federer a câştigat Turneul Campionilor, după victoriile din 2003, 2004, 2006, 2007 şi 2010. Astfel, Federer i-a depăşit pe Ivan Lendl şi Pete Sampras, care au câte cinci succese la Turneul Campionilor.

Tsonga s-a aflat pentru prima dată în finala acestei competiţii.

La finala de la Londra au asistat printre alţii fotbaliştii Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Nani (Manchester United) şi Andrei Arşavin (Arsenal), precum şi primarul Londrei, Boris Johnson.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici