Roger Federer l-a învins pe Rafael Nadal şi a cucerit al cincilea său titlu la Openul Australiei: Nu se putea o poveste mai fericită pentru mine/ Nadal: Probabil că Roger a meritat puţin mai mult decât mine victoria

Jucătorul elveţian de tenis Roger Federer, cap de serie numărul 17 şi locul 17 ATP, a cucerit, duminică, titlul în proba masculină a turneului Australian Open, după ce l-a învins, în maximum de seturi, pe spaniolul Rafael Nadal, al 9-lea favorit şi locul 9 mondial. Reacţiile celor doi jucători după terminarea partidei

3151 afișări
Imaginea articolului Roger Federer l-a învins pe Rafael Nadal şi a cucerit al cincilea său titlu la Openul Australiei: Nu se putea o poveste mai fericită pentru mine/ Nadal: Probabil că Roger a meritat puţin mai mult decât mine victoria

Roger Federer l-a învins pe Rafael Nadal şi a cucerit al cincilea său titlu la Openul Australiei

În finala competiţiei, Roger Federer a trecut de Rafael Nadal, scor 6-4, 3-6, 6-1, 3-6, 6-3, în trei ore şi 40 de minute de joc. De-a lungul partidei, elveţianul a servit 20 aşi, în timp ce Nadal a reuşit patru, iar cei doi jucători au comis câte trei duble greşeli. Federer a avut un procentaj de reuşită la primul serviciu de 62 la sută, iar Nadal, 73 la sută. 73 la 35 a fost scorul la lovituri direct câştigătoare, în favoarea lui Roger Federer.

În urma acestui succes, Federer primeşte un cec în valoare de 2.701.000 de dolari şi 2.000 de puncte în ierarhia mondială, în timp ce Nadal este răsplătit cu 1.387.000 de dolari şi 1.200 de puncte ATP, pentru că a jucat finala la Australian Open.

Bilanţul întâlnirilor rămâne, însă, în favoarea sportivului spaniol, 23-12. A fost al 12-lea meci disputat între Nadal şi Federer la turneele de Grand Slam. Sportivul iberic conduce şi la acest capitol, cu 9-3.

Roger Federer, în vârstă de 35 de ani, cucereşte al cincilea titlu din cariera sa la Melbourne, după cele câştigate în 2004, 2006, 2007 şi 2010, şi al 18-lea la turneele de Grand Slam. Nadal, în vârstă de 30 de ani, are în palmares 14 trofee la competiţiile de Mare Şlem, dintre care doar unul la Australian Open, cel din 2009, când s-a impus chiar în faţa lui Federer.

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal l-a lăudat pe elveţianul Roger Federer, după victoria obţinută în faţa sa, duminică, în finala turneului Australian Open.

"În primul rând, îl felicit pe Roger pentru felul în care a jucat astăzi. A fost o lună minunată pentru mine. Pentru prima dată în carieră petrec o lună minunată în Australia, o ţară superbă. Atmosfera este fantastică mereu la Melbourne. Întotdeauna e dificil să revii, am lucrat mult în aceste două săptămâni, probabil că Roger a meritat puţin mai mult decât mine victoria. O să continui să lupt întreg sezonul. Sper să am un sezon foarte bun şi să mă întorc de multe ori aici, să câştig trofeul. E superb şi trofeul finalistului, dar e mult mai bun cel al câştigătorului. O să lupt din greu să iau trofeul în viitor.

Vă mulţumesc mult! Mulţumesc echipei mele, care a lucrat intens, familiei, suporterilor, tuturor celor care au făcut posibilă revenirea mea aici. Totodată, le mulţumesc sponsorilor turneului, probabil cel mai bine organizat turneu din lume", a declarat Nadal, la ceremonia de acordare a trofeelor.

Roger Federer: Sunt foarte fericit că am câştigat, nu se putea o poveste mai fericită pentru mine

Jucătorul elveţian de tenis Roger Federer, cap de serie numărul 17 şi locul 17 ATP, a cucerit, duminică, titlul în proba masculină a turneului Australian Open, după ce l-a învins, 6-4, 3-6, 6-1, 3-6, 6-3, pe spaniolul Rafael Nadal, al 9-lea favorit şi locul 9 mondial.

"Nici nu ştiu ce să spun, nu prea am cuvinte, Rafa a rostit nişte cuvinte minunate. Vreau să îl felicit pentru acest turneu. Niciunul dintre noi n-ar fi crezut că va ajunge din nou într-o finală de Mare Şlem, dacă îl întrebai în urmă cu 4-5 luni. Aş fi fost mulţumit şi dacă aş fi pierdut. Tenisul este un sport minunat.

Toată lumea spune că munceşte mult, iar eu am făcut acelaşi lucru. Le mulţumesc celor din echipa mea. Nu credeam că voi ajunge aici, repet, dar am reuşit. Îi mulţumesc şi echipei lui Rafa, tenisul are nevoie de un om ca Nadal. Le mulţumesc suporterilor, pentru ei suntem aici pe teren şi ne fac să ne simţim speciali. Întotdeauna m-am simţit bine. Sper că nu am uitat nimic, mulţumesc pentru tot! Sper să ne revedem la anul, sunt foarte fericit că am câştigat, nu se putea o poveste mai fericită pentru mine", a afirmat Roger Federer, la final.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici