Roger Federer nu va participa la turneul de la Roland Garros

Jucătorul elveţian de tenis Roger Federer, clasat pe locul trei în ierarhia ATP, a anunţat, joi, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina personală de Facebook, că nu va participa la turneul de la Roland Garros din cauză că nu este 100% din punct de vedere fizic.

560 afișări
Imaginea articolului Roger Federer nu va participa la turneul de la Roland Garros

Roger Federer nu va participa la turneul de la Roland Garros

Elveţianul de 34 de ani a ajuns miercuri în capitala Franţei, iar antrenorul său, Pierre Paganini, a susţinut că, după câteva antrenamente va anunţa dacă participă sau nu la această ediţie a turneului dotat cu premii totale în valoare de 32 de milioane de dolari. După doar o zi de pregătire la Paris, Federer a anunţat că nu va participa din pricina faptului că nu este sută la sută refăcut după accidentarea suferită la spate.

"Regret să anunţ că am luat decizia de a nu participa la ediţia de anul acesta a turneului de la Roland Garros. Am făcut progrese notabile în ceea ce priveşte condiţia fizică, dar nu sunt încă 100% şi mi-aş asuma un risc inutil dacă aş juca înainte să fiu pregătit din toate punctele de vedere. Nu mi-a fost uşor să iau această hotărâre, dar aşa am considerat că este mai bine pentru a putea juca restul sezonului. Râmân la fel de motivat şi plănuiesc să-mi ating nivelul maxim la începutul sezonului de iarbă. Îmi pare rău pentru fanii mei din Paris", a scris Federer pe contul său de Facebook.

Federer s-a retras, la începutul lunii mai, de la turneul de la Madrid, din cauza unei accidentări la spate, după ce a resimţit dureri la spate în timpul antrenamentelor. Acesta nu a reuşit să se refacă în proporţie de 100% şi, deşi a forţat participare la Madrid tocmai în vederea pregătirii turneului de la Madrid, a fost nevoit să declare forfait.

Născut la Basel, Federer a câştigat doar o singură dată turneul de la Roland Garros, în anul 2009. De-a lungul carierei, acesta a adunat nu mai puţin de 98,011,727 de dolari din tenis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici