Roman Abramovici, "izgonit" şi din Elveţia. Poliţia îl consideră un potenţial pericol pentru siguranţa ţării

Cererea miliardarului rus de rezidenţă a fost refuzată de statul elveţian, prezenţa lui fiind definită drept un potenţial pericol pentru siguranţa statului, scrie BBC.

16082 afișări
Imaginea articolului Roman Abramovici, "izgonit" şi din Elveţia. Poliţia îl consideră un potenţial pericol pentru siguranţa ţării

Roman Abramovici, "izgonit" şi din Elveţia. Poliţia îl consideră un potenţial pericol pentru siguranţa ţării

Poliţia federală elveţiană a sfătuit oficialităţile să respingă cererea acestuia datorită suspiciunilor de spălare de bani şi posibilelor contacte cu lumea interlopă. Miliardarul neagă vehement aceste acuzaţii.

Patronul clubului Chelsea nu a fost pus sub acuzare în Elveţia sau în altă ţară. Aceste acuzaţii sunt bazate pe suspiciunile neverificate ale poliţiei. Informaţiile au apărut după ce trustul local Tamedia a publicat o scrisoare a poliţiei.

Avocatul lui Roman Abramovici a negat orice legătură a acestuia cu organizaţii criminale. Avocatul a pornit o luptă împotriva publicării acestei scrisori, dar instanţa a decis împotriva acestuia. „În ciuda numeroaselor tentative, Poliţia federală elveţiană a eşuat în a găsi dovezi concrete împotriva clientului meu”, a adăugat avocatul.

La începutul acestui an, miliardarul rus a renunţat la viza britanică, achiziţionând cetăţenia israeliană. Deţinătorii paşaportului israelian pot călători fără viză în Marea Britanie.

Refuzul acestei cereri este pusă pe seama contextului politic din Ţara Cantoanelor, speculează BBC. Elveţia a fost ani la rând un paradis fiscal, dar acest lucru s-a schimbat în ultimii ani. Persoanele controversate sau suspecte nu au mai primit reşedinţă.
Roman Abramovici este unul dintre cei mai bogaţi oligarhi ruşi. Acesta a fost un apropiat al fostului preşedinte Boris Elţîn, iar presa speculează că ar avea o relaţie apropiată şi cu preşedintele Putin.
 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici