România a câştigat pentru prima oară într-o competiţie pe Mediterana

Un echipaj sub pavilion românesc a câştigat pentru prima dată prestigioasa competiţie nautică Rolex Swan Cup, desfăşurată la Porto Cervo (Sardinia).

175 afișări
Imaginea articolului România a câştigat pentru prima oară într-o competiţie pe Mediterana

România a câştigat pentru prima oară într-o competiţie pe Mediterana

Echipajul, finanţat de firma românească în domeniul energiei KDF Energy, are în componenţă o româncă, skipper-ul Natalia Brăiloiu, şi zece sportivi străini.

Velierul "Natalia", condus de sportiva româncă, s-a clasat, după cinci zile de competiţie, pe locul 1 la clasa Swan 42. Românii au învins echipaje deţinute de firme importante din Marea Britanie, Rusia ori SUA.

"Natalia" este un velier de compeţie de 42 de picioare (cca 14 metri) şi este înmatriculat în România. Numărul său de concurs a fost ROU 01, fiind şi singura ambarcaţiune românească înscrisă.

Pe lângă primul loc pe echipe, Natalia Brăiloiu a câştigat şi un premiu special, pentru cele mai bune rezultate individuale în competiţie: trei locuri 1 şi un loc 2, în cursele desfăşurate în acest weekend la Porto Cervo.

“E o victorie istorică, incredibilă. Păstrând proporţiile, e cam ce a făcut Steaua în 1986”, a declarat George Brăiloiu, patronul KDF Energy. El a precizat însă că, spre deosebire de fotbal ori alte sporturi, competiţiile de veliere sunt dominate de fair-play, iar premiile sunt simbolice. “La acest concurs, câştigătorii primesc câte un ceas Rolex”, a declarat Brăiloiu.

Rolex Swan Cup, una dintre cele mai cunoscute curse din sporturile nautice, se desfăşoară anual, un an în Sardinia şi un an în SUA. Astfel, echipajul românesc îşi va apăra titlul în 2013, în America.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici