România a debutat cu un eşec în preliminariile CM-2010

Reprezentativa României a debutat cu un eşec în campania de calificare la Cupa Mondială din 2010, fiind învinsă, sâmbătă, cu scorul de 3-0 (1-0), de selecţionata Lituaniei, în primul meci din grupa a 7-a a preliminariilor, disputat pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu, din Cluj-Napoca.

21 afișări
Imaginea articolului România a debutat cu un eşec în preliminariile CM-2010

România a debutat cu un eşec în preliminariile CM-2010 (Imagine: Mediafax Foto)

Golurile oaspeţilor au fost înscrise de Stankevicius '31, Mikoliunas '69 şi Kalonas '87.

Vezi aici imagini din timpul partidei.

Stankevicius a deschis scorul cu un şut la colţul lung, în vinclu, de la 25 de metri lateral dreapta.

România a trecut pe lângă egalare în minutul 45, când Nicolae Dică a expediat balonul în transversală, din lovitură liberă. Cei care au punctat au fost, însă, tot lituanienii, în minutul 69, când Mikoliunas a înscris cu un şut de la marginea careului, în dreapta lui Lobonţ. Reuşita acestuia a fost aplaudată de publicul de la Cluj-Napoca. Mikoliunas a fost aplaudat şi în momentul înlocuirii.

În minutul 87, Kalonas a pătruns în careu pe stânga şi a înscris cu un şut sub transversală, stabilind scorul final al întâlnirii, 3-0, prima victorie obţinută de Lituania în meciurile cu România.

România: 1. Lobonţ - 13. Săpunaru, 4. Tamaş, 15. D. Goian, 3. Şt. Radu (18. M. Niculae '46) - 6. Rădoi (16. C. Lazăr '72) - 2. Contra, 10. N. Dică, 11. Cociş, 7. D. Niculae - 9. Marica (14. Fl. Bratu '53). Antrenor: Victor Piţurcă.

Lituania: 1. Karcemarskis - 4. Stankevicius, 5. Zelmikas, 3. Dedura, 15. Klimavicius - 18. D. Cesnauskis, 17. Pilibaitis (7. Savenas '74), 2. Semberas, 13. Mikoliunas (8. E. Cesnauskis '80) - 9. Danilevicius, 16. Ksanavicius (10. Kalonas '62). Antrenor: Jose Couceiro.

Cartonaşe galbene: D. Goian '37, Contra '60, M. Niculae '69 / D. Cesnauskis '27, Mikoliunas '43, Zelmikas '48, Kalonas '87.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Irlanda, condusă la centru de Alan Kelly, ajutat de asistenţii Marc Douglas şi Damien McGrath şi de rezerva Anthony Buttimer. Observatorii întâlnirii au fost Stefano Pucci (Italia), pentru joc, şi Michel Piraux (Belgia), pentru arbitri.

Spectatorii din tribunele stadionului Dr. Constantin Rădulescu au scandat împotriva preşedintelui FRF, Mircea Sandu, şi a preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir. În tribune s-a scandat şi numele echipei Poli Timişoara şi s-au afişat bannere ca "Dreptate pentru Poli" sau "Redaţi fotbalul Timişoarei".

Fanii clujeni au scandat şi numele lui Anton Doboş, fost internaţional român şi fost preşedinte la "U" Cluj, aflat în spital după ce a fost implicat într-un grav accident rutier. "Toni, suntem alături de tine", "Toni Doboş nu renunţa, toţi suntem de partea ta", au fost câteva dintre mesajele afişate pentru Doboş.

Organizatorii au aşezat înainte de meci, pe fiecare scaun, câte un steguleţ tricolor.

La partidă au asistat 20.000 de spectatori, între care aproximativ 100 de lituanieni. Spectatorii au creat o atmosferă incendiară în tribunele pline de steaguri tricolore.

Când au ieşit la încălzire, jucătorii echipei României purtau câte un tricou inscripţionat cu mesajul "Alături de Toni Doboş".

În absenţa jucătorilor Cristian Chivu şi Adrian Mutu, accidentaţi, căpitanul echipei României a fost Cosmin Contra.

Echipa României a revenit la Cluj-Napoca după 85 de ani. Singurul meci al naţionalei la Cluj-Napoca a avut caracter amical şi s-a disputat la 1 iulie 1923, cu Cehoslovacia, încheiat cu victoria oaspeţilor, scor 6-0.

La meci a asistat şi finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, alături de verii săi, Ioan şi Victor Becali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici