România a fost alungată din Top 50 în clasament FIFA. Topul celor mai bune echipe naţionale din lume

Clasamentul actualizat la 23 iunie o are pe Brazilia pe primul loc.

454 afișări
Imaginea articolului România a fost alungată din Top 50 în clasament FIFA. Topul celor mai bune echipe naţionale din lume

Stanciu, unul dintre liderii naţionalei

În ciuda disputelor, clasamentul rămâne un aspect important al fotbalului internaţional, organismul de conducere mondial utilizând sistemul pentru a determina ordinea de repartizare pentru tragerea la sorţi a turneelor şi calificărilor.

Cel mai recent clasament FIFA, actualizat la data de 23 iunie are în frunte tot pe Brazilia.

Cele mai importante modificări din top 10 sunt rocadele dintre locurile 3 şi 4 între Argentina şi Franţa, şi dintre locurile 6 şi 7, între Spania şi Italia, dar şi intrarea în top 10 a Danemarcei şi ieşirea, pe 12, a Mexicului.

România se află pe locul 54, în coborâre de pe 48, unde se afla în luna martie, şi foarte aproape de cea mai slabă clasare a tuturor timpurilor, locul 57.

 

1 Brazilia, CONMEBOL, Clasamentul anterior: 1

2 Belgia, UEFA, Clasamentul anterior: 2

3 Argentina, CONMEBOL, Clasamentul anterior: 4

4 Franţa, UEFA, Clasamentul anterior: 3

5 Anglia, UEFA, Clasamentul anterior: 5

6 Spania, UEFA, Clasamentul anterior: 7

7 Italia, UEFA, Clasamentul anterior: 6

8 Olanda, UEFA, Clasamentul anterior: 10

9 Portugal, UEFA, Clasamentul anterior: 8

10 Danemarca, UEFA, Clasamentul anterior: 11

11 Germania

12 Mexic

13 Uruguay

14 SUA

15 Croaţia

16 Elveţia

17 Columbia

18 Senegal

19 Wales

20 Suedia

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
fifa,
clasament,
brazilia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici