România a înregistrat vineri victoria la cel mai mare scor în faţa Ungariei

Reprezentativa României a înregistrat, vineri seară, în meciul cu Ungaria, scor 3-0, victoria la cel mai mare scor în faţa naţionalei ţării vecine, cu care s-a confruntat pentru a 22-a oară, informează frf.ro.

217 afișări
Imaginea articolului România a înregistrat vineri victoria la cel mai mare scor în faţa Ungariei

România a înregistrat vineri victoria la cel mai mare scor în faţa Ungariei (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Bilanţul direct al întâlnirilor cu Ungaria a rămas nefavorabil României, care are 5 victorii, 6 egaluri şi 11 înfrângeri, golaveraj 25-47.

Ungaria nu a mai învins România de la 13 mai 1981, iar la Bucureşti nu a mai marcat din 14 mai 1972 (scor 2-2, în sferturile Campionatului European).

Meciul de vineri a fost al 643-lea al echipei naţionale (al 263-lea disputat pe teren propriu) şi a 286-a victorie.

Răzvan Raţ a ajuns la 90 de partide în echipa naţională, fiind al şaptelea care a atins această cifră, după (luând în ordine cronologică) Bölöni, Hagi, Gheorghe Popescu, Dan Petrescu, Dorinel Munteanu şi Bogdan Stelea. Alte cifre rotunde au fost atinse de Gabriel Torje şi Vlad Chiricheş, a 30-a şi, respectiv, a 20-a partidă ca "tricolori".

A fost al 213-lea meci susţinut de reprezentativa României în Bucureşti, al 9-lea jucat pe Arena Naţională, bilanţul de până acum pe noul stadion ajungând la 4 victorii, 4 egaluri şi 1 înfrângere, golaveraj 18-9.

Alberto Undiano Mallenco a condus pentru a doua oară la centru un meci al României, pentru a doua victorie, după cea cu Belarus din 2006. Meciul contra Ungariei a devenit astfel al 16-lea arbitrat de un spaniol. România a câştigat 4 meciuri, de 6 ori a terminat la egalitate şi de alte 6 ori a pierdut, golaveraj 20-23.

Vlad Chiricheş a fost pentru a doua oară căpitan, dar pentru prima oară într-un meci oficial.

Ciprian Marica a marcat pentru a 22-a oară, rămânând acum singur pe locul 6 all-time, după Hagi, Mutu, Bodola, Viorel Moldovan şi Bölöni. Tănase s-a aflat la a 6-a sa reuşită, iar Pintilii la prima.

Reprezentativa României a învins, vineri seară, pe Arena Naţională, cu scorul de 3-0 (2-0), selecţionata Ungariei, într-un meci contând pentru grupa D de calificare la Cupa Mondială din 2014, din Brazilia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici