România a învins Brazilia la Universiadă şi va juca pentru clasarea finală pe locul cinci

Naţionala de baschet masculin a României a învins, luni, reprezentativa Braziliei, în primul meci pentru locurile 5-8, scor 82-75 (39-26) şi va juca pentru clasarea finală pe locul cinci, la Jocurile Mondiale Universitare, de la Kazan.

204 afișări
Imaginea articolului România a învins Brazilia la Universiadă şi va juca pentru clasarea finală pe locul cinci

România a învins Brazilia la Universiadă şi va juca pentru clasarea finală pe locul cinci (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Principalii marcatori ai României au fost Guţoaia 21 puncte, Torok 17 şi Ţibîrnă 11.

Luni seara se va juca şi cea de-a doua partidă pentru locurile 5-8, între Lituania şi Estonia, iar câştigătoarea va evolua împotriva României, marţi, pentru clasarea finală pe locurile 5-6. Învinsa va întâlni Brazilia, pentru poziţiile 7-8.

Indiferent de rezultatul din partida de marţi, pentru echipa României, antrenată de Tudor Costescu, va fi cea mai bună clasare din istoria participărilor la Universiadă.

În sferturile de finală, tricolorii au fost învinşi, duminică seara, de favorita la câştigarea trofeului, Rusia, cu 78-53.

Anterior, baschetbaliştii români au înregistrat o singură înfrângere în grupa B, cu Serbia, scor 53-78, celelalte partide încheindu-se cu victorii în faţa adversarelor Filipine (106-58), Japonia (77-57), Mongolia (89-72) şi Mexic (76-67).

Semifinalele Universiadei s-au jucat, tot luni, Australia eliminând Serbia, cu 65-62, în timp ce Rusia a trecut cu Canada, cu 78-68, astfel că pentru trofeu vor lupta Rusia şi Australia.

Finalele pentru medalii şi meciurile de clasament final vor avea loc marţi.

În competiţia masculină de baschet de la Jocurile Mondiale Universitare din Rusia au luat startul 24 de echipe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici