România a învins Macedonia de Nord în FIBA Eurobasket 2021 Pre-Qualifiers, scor 65-53

Echipa naţională de baschet masculin a României s-a impus în faţa Macedoniei de Nord, scor 65-53, însă a ratat şansa de a se califica în Qualifiers Round.

80 afișări
Imaginea articolului România a învins Macedonia de Nord în FIBA Eurobasket 2021 Pre-Qualifiers, scor 65-53

România a învins Macedonia de Nord în FIBA Eurobasket 2021 Pre-Qualifiers, scor 65-53

Federaţia Română de Baschet a decis să lase accesul liber la acest joc, iar Sala Sporturilor "Olimpia" din Ploieşti a fost arhiplină. Într-o atmosferă frumoasă, echilibrul dintre cele două combatante a existat doar în primul sfert, când macedonenii au intrat în avantaj, scor 16-15. Ulterior, România a controlat jocul şi a condus cu 34-29, la pauza mare.

Scorul final a fost 65-53, printre remarcaţii tricolorilor fiind Emanuel Căţe, cu 12 puncte şi 13 recuperări, şi Rolland Torok, cu 12 puncte şi 10 recuperări.

Victoria României a fost una doar de palmares, "vulturii" nemaiputănd să obţină calificarea în Qualifiers Round pentru că au câştigat la o diferenţă de doar 12 puncte. În tur, la Skopje, gazdele s-au impus cu 90-76.

În grupa B din FIBA Eurobasket 2021 Pre-Qualifiers, Macedonia va rămâne pe primul loc, cu 7 puncte, după cele patru meciuri disputate. Celelalte două combatante ale grupei, România (5 puncte) şi Kosovo (3 puncte), se vor întâlni în meci direct, duminică, la Priştina.

Pentru că nu a obţinut calificarea de pe primul loc, România va accede în faza a treia a precalificărilor FIBA EuroBasket 2021, indiferent de ce rezultat se va înregistra în ultimul joc al grupei. Acolo, jucătorii lui Tudor Costescu vor înfrunta Slovacia şi Cipru, în luna august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici