România a învins Olanda cu 27-25 şi s-a calificat în finala Trofeului Carpaţi la handbal masculin

Naţionala masculină de handbal a învins Olanda cu 27-25 în a doua semifinală a Trofeului Carpaţi, turneu desfăşurat la finalul acestei săptămâni în Bucureşti, în Sala „Dinamo”.

101 afișări
Imaginea articolului România a învins Olanda cu 27-25 şi s-a calificat în finala Trofeului Carpaţi la handbal masculin

România a învins Olanda cu 27-25 şi s-a calificat în finala Trofeului Carpaţi la handbal masculin

Duminică, de la ora 18:15, România va înfrunta Macedonia de Nord în finala competiţiei. Atât Olanda, cât şi viitoarea adversară sunt calificate pentru Campionatul European din 2020, programat în luna ianuarie.

Partida România – Olanda a însemnat practic şi primul meci pentru Rareş Fortuneanu pe banca tehnică a naţionalei masculine, primul obiectiv al antrenorului de la St. Raphael fiind campania de calificare la Campionatul Mondial din 2021.

Cu această ocazie, câţiva jucători importanţi au revenit la lot, precum Dan Savenco, Marius Mocanu, Cristi Fenici, toţi incluşi şi în formula de start (primul exclusiv în faza de apărare). Debutul României a fost însă destul de greoi, astfel că după primele minute s-a văzut nevoită să alerge după adversară.

Selecţionata batavă a venit la Bucureşti fără câţiva jucători importanţi din Bundesliga, dar chiar şi în aceste condiţii a reuşit să joace simplu, eficient. Cu patru goluri pe contraatac şi două venite pe faza a doua, oaspeţii au luat un avans de trei goluri în primele 16 minute (6-3, min. 16). Dacă Olanda a marcat goluri uşoare, în schimb, România a fost nevoită să muncească pentru fiecare reuşită în parte.

Interul Tudor Botea de la Minaur a fost surpriza plăcută a naţionalei în prima repriză. El a reuşit să marcheze trei goluri de la distanţă, iar tricolorii au revenit şi au preluat conducerea în minutul 26 (scor 10-9). Până la pauză, olandezii au mărit însă din nou tempoul şi au plecat în avantaj la cabine, cu 13-11. Mai bine de 50% din reuşitele lor au fost goluri pe contraatac şi faza a doua.

În repriza a doua, în joc şi-a făcut simţită prezenţa şi interul dreapta Denis Grigoraş. Jucătorul de la Chambery a dat drumul la braţ, a avut decizie, iar România a intrat din nou în avantaj, 17-16 (min. 40).

La scorul de 18-17 (min. 42), Rareş Fortuneanu a luat time-out şi le-a comunicat jucătorilor săi că e timpul să marcheze şi câteva goluri uşoare pe faza a doua şi contraatac. Au făcut-o însă tot olandezii (6-0 la acest capitol în minutul 43), astfel că au „răsturnat” din nou tabela. În minutul 52, adversarii s-au desprins iar la trei goluri, 22-19.

A fost momentul în care tricolorii au pus mai multă pasiune în joc, iar selecţionerul a revenit la echipa de bază. Dumitriu a marcat primul gol uşor pentru România în minutul 53, cu poarta goală, iar un minut mai târziu a fost restabilită şi egalitatea, 22-22.

Pe final, tricolorii au fost dominaţi în terenul de joc şi au reuşit să pună Olanda cu adevărat în dificultate. În minutul 59, Negru a reuşit şi primul contraatac clasic, iar România s-a desprins în învingătoare (26-24). Olanda a avut superioritate numerică în ultimul minut, dar Grigoraş a prins şi aruncarea câştigătoare: 27-25.

Naţionala va juca, aşadar, finala Trofeului Carpaţi. Evident, mai este şi foarte mult de muncă. În ciuda victoriei, România încă arată departe de ce se joacă azi la cel mai înalt nivel în handbalul masculin.

România – Olanda 27-25 (11-13)

Popescu, Bucătaru, Iancu – portari; Negru 6, Csog, Şimicu 1, Botea 4, Buzle, Fenici 2, Căbuţ 1, Szoke, Grigoraş 5, Sadoveac, Bujor 5, Thalmaier, Mocanu, Dumitriu 3, Soare, Savenco, Fotache.

În prima semifinală, Macedonia de Nord a învins Algeria cu scorul de 25-24

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici