România a învins Ungaria, scor 1-0, într-un meci amical - GALERIE FOTO

Reprezentativa de fotbal a României a învins, miercuri, cu scorul de 1-0 (1-0), selecţionata Ungariei, într-un meci amical disputat pe stadionul Ferenc Puskas din Budapesta şi dedicat memoriei fostului handbalist Marian Cozma, transmite trimisul MEDIAFAX.

1019 afișări
Imaginea articolului România a învins Ungaria, scor 1-0, într-un meci amical - GALERIE FOTO

România a învins Ungaria, scor 1-0, într-un meci amical (Imagine: Mircea Roșca/ Mediafax Foto)

GALERIE FOTO

Golul echipei pregătite de Răzvan Lucescu a fost marcat în minutul 42, de Tiberiu Ghioane, care a înscris cu un şut la vinclu de la marginea careului.

Ungaria: 1. Babos - 3. Vaczak, 2. Gyepes (Feher '74), 4. Juhasz, 5. B. Bodor (16. Vados '82) - 6. Halmasi, 8. Dardai (15. Toth '75), 10. Hajnal, 7. Dzsudzsak (14. Gera '46) - 11. Huszti (17. Rudolf '46) - 9. Torghelle (18. Priskin '78). Antrenor: Erwin Koeman.

România: 1. Coman - 4. Dănănae (2. Maftei '39), 6. Rădoi (15. Goian '60), 5. Chivu (19. M. Constantin '81), 3. Neşu - 10. Mara (20. Roman '74), 16. Apostol, 7. Ghioane, 21. Max (8. Codrea '60) - 11. Dănciulescu (17. Surdu '46), 9. Marica. Antrenor: Răzvan Lucescu.

Cartonaşe galbene: Feher '85, Juhasz '88, Rudolf '90 / Neşu '83

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Croaţia, condusă la centru de Ivan Bebek, ajutat la cele două linii de Tomislav Petrovici şi Tomislav Setka.

Jucătorul Ovidiu Dănănae a fost schimbat în minutul 39, după ce s-a accidentat la un duel cu Dzsudzsak.

După schimbarea căpitanului Cristian Chivu, banderola a fost de preluată Goian.

Partida dintre cele două echipe s-a desfăşurat în memoria fostului handbalist român Marian Cozma, ucis la începutul anului în Ungaria.

Înainte de startul partidei, componenţii celor două echipe, îmbrăcaţi cu tricouri pe care era scris mesajul "Stop violenţei", au ieşit pe teren avându-l în faţă pe tatăl handbalistului, Petre Cozma, iar la mijlocul terenului a fost amplasat un panou uriaş şi bannere rotative cu imaginea fostului jucător al formaţiei ungare Veszprem.

Petre Cozma a fost salutat de căpitanii celor două echipe naţionale, Cristian Chivu, vizibil emoţionat, şi Hajnal. Cei doi i-au înmânat tatălui fostului handabalist tricouri ale echipelor lor naţionale, cu semnăturilor tuturor jucătorilor.

În timpul momentului dedicat lui Marian Cozma, pe ecranul din stadion au fost prezentate imagini cu fostul handbalist, comentate în cele două limbi. De asemenea, s-a ţinut un minut de reculegere, iar spectatorii prezenţi pe stadion au aplaudat minute în şir şi au scandat numele lui Cozma.

Înaintea meciului dintre cele două echipe, Federaţia Ungară de Fotbal a anunţat că va dona 1.800 de euro în vederea construirii unei statui în memoria lui Marian Cozma.

În repriza a doua a partidei, un număr de 50 de suporteri români care au sosit la mijlocul primei reprize au creat incidente, aprinzând torţe şi aruncându-le înspre pista de atletism a stadionului. Forţele de ordine care au intervenit în tribuna ocupată de fanii reprezentativei României au evacuat câţiva suporteri din stadion, după ce a existat un incident în care au fost implicaţi mai mulţi fani români.

Componenţii celor două echipe au jucat cu bandorele negre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici