România, a patra victorie la Campionatul Mondial de handbal din China

Naţionala de handbal feminin a României a obţinut miercuri, la Suzhou, cea de-a patra victorie din grupa preliminară C a Campionatului Mondial din China, în faţa Tunisiei, scor 39-22 (23-10).

71 afișări
Imaginea articolului România, a patra victorie la Campionatul Mondial de handbal din China

România, a patra victorie la Campionatul Mondial de handbal din China (Imagine arhivă: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

României i-au trebuit doar cinci minute pentru a pune stăpânire pe jocul cu Tunisia, două contraatacuri fulger reprezentând debutul la CM din China ale extremei Ramona Maier (6-4).

Antrenorii Voina şi Caba au menajat-o pe handbalista de la Oltchim, datorită unei probleme de sănătate. După 13-7 (min. 15), tricolorele s-au dezlănţuit şi mai tare, apărarea fiind atuul principal în lansările rapide pe contraatac.

La pauză: 23-10, dar cu emoţii pentru antrenori, după ce Ramona Maier s-a accidentat la genunchiul stâng (min. 24) şi a fost scoasă pe margine.

În partea a doua, meciul nu a mai avut istoric. Lotul a fost rulat în întregime, s-a pus accentul pe repetarea schemelor de joc, iar fetele au făcut şi spectacol, din păcate, în faţa unei săli aproape goale.

Victoria cu Tunisia este importantă şi prin prisma faptului că diferenţa de 17 goluri a readus României primul loc în grupa preliminară C, cu 8 puncte şi golaveraj plus 66, peste Norvegia, tot cu 8 puncte (golaveraj plus 61).

În clasament urmează Ungaria (4 puncte), Japonia (3), Tunisia (1) şi Chile (0).

Marcatoarele echipei României au fost Puşcaşu 7 goluri, Stanca 6, Manea 6, Maier 5, Nechita 4, Vădineanu 3, Geiger 3, Neagu 2, Lecuşanu 2, Amariei 1, în timp ce pentru Tunisia s-au remarcat Toumi 7 goluri şi Khouildi 6.

Rezultatele înregistrate, miercuri, la CM din China:

Grupa A

Franţa-Congo 29-22

Brazilia-Danemarca 21-28

Suedia-Germania 27-33

Grupa B

Angola-Tailanda 36-16

Australia-Ucraina 7-40

Austria-Rusia 19-32

Grupa C

Chile-Japonia 19-38

Ungaria-Norvegia 19-25

România-Tunisia 39-22

Grupa D

Kazahstan-Coasta de Fildeş 22-30

China-Spania 12-27

Coreea de Sud-Argentina 36-15.

Naţionala României este calificată în grupa principală a II-a încă de marţi, când a învins Ungaria, cu 31-25, rezultatul ultimei partide, de joi, din grupa preliminară C, cu Norvegia , care este şi ea calificată mai departe, urmând a stabili ierarhia finală a primelor trei clasate.

Conform regulamentului, primele trei echipe clasate din grupa A, împreună cu primele trei echipe din grupa B, vor forma prima grupă principală, iar cele din grupa C, împreună cu cele din D, vor forma a doua grupă principală.

În semifinale se vor califica echipele clasate pe primele două locuri în grupele principale. Semifinalele vor avea loc în 18 decembrie, iar finalele CM din China sunt programate în 20 decembrie.

Campioana mondială en-titre este Rusia, care în finala ediţiei din 2007 (Franţa) a învins Norvegia, cu 29-24, în timp ce medalia de bronz a revenit Germaniei, care a dispus de România în finala mică, la limită, scor 36-35.

Naţionala României este singura din istoria handbalului feminin care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, începând cu 1957, având un bilanţ de o medalie de aur (1962) şi două de argint (1973 şi 2005).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici