România - Australia, scor 40-20, la CM de handbal masculin

Echipa naţională de handbal masculin a României a învins, miercuri, la Osijek, reprezentativa similară a Australiei, cu scorul de 40-20 (21-9), în penultimul meci din grupa A preliminară a Campionatului Mondial din Croaţia.

319 afișări
Imaginea articolului România - Australia, scor 40-20, la CM de handbal masculin

România - Australia, scor 40-20, la CM de handbal masculin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Partida de la Osijek a început cu un moment de reculegere în memoria fostului antrenor român Eugen Trofin, care a decedat, marţi, după o carieră în care a câştigat două titluri mondiale cu naţionala masculină (1970, 1974), un argint şi un bronz olimpic (1976, respectiv 1972).

Pe teren, meciul a fost echilibrat doar în primele trei minute (2-2), după care tricolorii au luat avans treptat (5-2, min. 7, 12-4, min. 15).

Antrenorul Aihan Omer a folosit jucătorii mai puţin utilizaţi în primele trei meciuri, dar acest lucru nu s-a simţit în faţa celei mai modeste adversare din grupa A. Au existat şi momente de cădere, australienii recuperând pe greşelile românilor, de la 12-4, la 12-8 (min. 19), dar, în general, meciul nu a avut istoric.

Înaintea pauzei, România a avut cele mai bune momente în ambele faze, marcând 7 goluri fără a primi vreunul. Scorul pauzei a fost 21-9.

Echipa României a fost schimbată după pauză, intrând şi câţiva dintre "titulari", pentru a rămâne în formă înaintea meciului decisiv cu Slovacia, de joi.

În pofida diferenţei de scor, antrenorul Aihan Omer are motive de îngrijorare după acest meci, apărarea fiind mult sub nivelul obişnuit, în timp ce, în atac, ratările şi-au făcut loc din nou în tabăra tricoloră, mai ales pe fondul lipsei de concentrare.

Îmbucurătoare a fost însă evoluţia portarilor de rezervă, Popescu (12 intervenţii) şi Bârză (11), care au demonstrat că alături de titularul Stănescu formează cel mai bun compartiment al naţionalei.

Marcatorii României au fost următorii: Cozma - 10, Nicolae - 4, Ghionea - 4, Rohozneanu - 4, Petrea - 4, Jurcă - 3, Toma - 3, Irimescu - 3, Iacob - 2, Timofte - 2, Stavrositu - 1. Pentru adversari au înscris Blondell - 8, Calvert - 3, Subotici - 3, Matici - 2, Fletcher - 2, Ramadani - 1, Schofield - 1.

Miercuri se vor mai juca partidele, tot în grupa A, dintre Ungaria şi Argentina, respectiv derbiul Slovacia (locul 2) - Franţa (locul 1).

În primul meci din grupa A preliminară, România a fost învinsă de campioana olimpică Franţa, cu scorul de 31-21, iar în cel de-al doilea, tricolorii au pierdut cu Ungaria, scor 27-30. A urmat apoi prima victorie, cu Argentina, scor 30-26.

În ultimul meci din grupa A preliminară, naţionala României este obligată să învingă Slovacia (joi, ora 18.00), pentru a mai spera la calificarea în grupele principale, de pe locul trei, care este şi obiectivul tricolorilor.

Însă, dacă Slovacia va învinge în această seară Franţa, România nu va mai avea nicio şansă de calificare.

Citeşte şi:

România, prima victorie la CM de handbal masculin

România - Ungaria, scor 27-30 la CM de handbal masclin

România a debutat cu înfrângere la CM din Croaţia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici