România – Belarus, remiză albă la Budapesta. Tricolorii sunt neînvinşi în preliminariile EURO 2024

Belarus – România, jucat la Budapesta, în preliminariile EURO 2024, s-a încheiat joi seara cu scorul de 0-0, în ciuda unui meci dominat de tricolori, de la un capăt la celălalt. România este pe locul 2 în Grupa I, cu 13 puncte, dar un meci mai mult decât Elveţia, pe locul 1, şi Israel, pe 3.

1211 afișări
Imaginea articolului România – Belarus, remiză albă la Budapesta. Tricolorii sunt neînvinşi în preliminariile EURO 2024

Echipa naţională de fotbal a României

Tricolorii au dominat în întregime partida, la toate capitolelel statistice. Bieloruşii au avut prima acţiune de poartă, în minutul 6, cu un şut ce a ocolit poarta lui Moldovan. Dealtfel, adversarii României nu au vut nici un şut pe poartă în prima repriză, în timp ce tricolorii au prins cadrul porţii lui Ignatovich de 4 ori.

Prima dată în minutul 10, prin Stanciu, servit ideal de Alibec, însă şutul său de intensitate medie l-a găsit la post pe goalkeeperul bielorus.

Peste 5 minute, Alibec şi-a încercat şi el norocul, dar s-a lovit din nou de opoziţia portarului Ignatovich.

Drăguş şi Stanciu au fost protagoniştii ultimelor 10 minute ale reprizei, însă fără rezultat pe tabelă.

Repriza secundă i-a găsit pe români cantonaţi în jumătatea adversă, cu Alibec protagonistul primelor două ocazii ratate.

Răzvan Marin a fost cel care l-a pus din nou la încercare pe Ignatovich, în minutul 54, şutul său fiind respins de sub bară.

După un contraatac periculos al Belarusului, cu un şut în plasa laterală ce a dat mari emoţii pe banca tehnică, selecţionerul Iordănescu a făcut primele modificări, în minutul 61, trimiţând în teren pe Ianis Hagi şi Olimpiu Moruţan, în locul lui Alibec şi Man.

Moruţan şi Stanciu trec pe lângă deschiderea scorului, cu şuturi din poziţii relativ similare, unul respins de portar şi altul ocolind foarte puţin poarta.

Kontsevoi a provocat apoi cele mai periculoase faze ale bieloruşilor, cu două şuturi respinse in extremis de Moldovan, în minutele 67 şi 86.

Ofensiva tricolorilor de pe final de meci, s-a soldat cu mai multe faze de poartă, rămase fără rezultat, în ciuda intrării în teren a trei jucători cu profil ofensiv, Olaru, Munteanu şi Mihăilă.

În celălalt meci al grupei, Andorra a fost învinsă pe teren propriu de Kosovo, cu 3-0.

Pentru România urmează meciul de duminică de pe Arena Naţională, în compania Andorrei, meci la care vor avea acces doar copii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici