România-Belarus, scor 70-78, în preliminariile CE din 2009

Naţionala de baschet masculin a României a fost învinsă miercuri, la Ploieşti, de reprezentativa Belarus, cu scorul de 78-70 (46-37), în cel de-al şaselea meci din preliminariile CE din 2009 (Divizia B).

13 afișări
Imaginea articolului România-Belarus, scor 70-78, în preliminariile CE din 2009

România-Belarus, scor 70-78, în preliminariile CE din 2009 (Imagine: Mediafax Foto)

Belarus a început în forţă (7-2, min. 3), dar o triplă a lui Moldoveanu a adus egalitatea, în acelaşi minut. Tricolorii au plătit însă tribut paselor greşite, dar şi impreciziei la finalizare şi replierii întârziate, astfel că la prima pauză oaspeţii se aflau la conducere, 24-17.

Sfertul secund a fost şi mai dificil pentru România, al cărei conducător de joc, Adrian Blidaru, a irosit mingi preţioase în realizări individuale. Cu cinci minute înaintea pauzei mari, tricolorii au redus din diferenţă, după o triplă a lui Silvăşan (30-26), dar apărarea nu a funcţionat, iar Belarus s-a detaşat din nou, 46-37.

După 54-40 în sfertul trei, oaspeţii nu au mai cedat supremaţia, trecându-şi în cont o victorie meritată în derby-ul cu România, care i-a avut în prim-plan pe foştii componenţi ai naţionalei de juniori, Nicoară şi Moldoveanu. Scor final: 78-70.

Marcatorii României au fost Nicoară 19, Moldoveanu 17, Blidaru 10, Drăguşin 6, Silvăşan 6, Szijarto 6, Mandache 2, Căpuşan 2, Jucan 2. Din tabăra belarusă s-a remarcat Korshuk, cu 20 puncte.

În primul meci din 2009 al campaniei din grupa B, România a fost învinsă, în prelungiri, de reprezentativa Ciprului, în deplasare, scor 78-69 (32-38, 62-62).

În tur, Belarus s-a impus pe teren propriu, cu 70-59, fiind liderul grupei B, neînvinsă, cu 10 puncte. România ocupă locul secund, cu 8 puncte.

Cursa echipei României pentru barajul de calificare în Divizia A valorică va continua cu partidele cu Elveţia (26 august, deplasare) şi cu Albania (29 august, la Bucureşti).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici