România - China, scor 31-29, la CM de handbal feminin

Naţionala de handbal feminin a României a învins, duminică, la Toulon, reprezentativa similară a Chinei, cu scorul de 31-29 (15-16), în meciul de debut din cadrul grupei D preliminare a Campionatului Mondial din Franţa.

1 afișare
Imaginea articolului România - China, scor 31-29, la CM de handbal feminin

România - China, scor 31-29, la CM de handbal feminin

România a început şovăitor, cu greşeli, ratând trei atacuri, din care unul de la 7 metri, în timp ce China a ripostat dezinvolt, conducând după doar trei minute cu 3-1, moment în care antrenorul Gheorghe Tadici a introdus-o în poartă pe Tolnai, în locul Luminiţei Dinu. Îngrijorarea a crescut, când tabela arăta 5-1 în favoarea Chinei (min. 5) şi apoi 7-2. Viteza de joc a asiaticelor a surprins România, care s-a regăsit cu greu, grăbindu-se inexplicabil în primele zece minute ale meciului, ceea ce a dus la pierderea cu uşurinţă a multor mingi în faza ofensivă.

De asemenea, apărarea a fost lentă, jucătoarele părând lipsite de reacţie la angajările precise ale chinezoaicelor pe semicerc. Spre mijlocul primei reprize, Valeria Beşe a redus din diferenţă, 8-5, fiind singura care a găsit antidotul până în acel moment.

Treptat, România şi-a revenit, având în Beşe şi Neagu vârfuri de lance, în timp ce apărarea, susţinută şi de Tolnai a început să funcţioneze mai aproape de valoarea sa reală (10-9, min. 17).

Marcatoarele echipei României au fost Neagu - 10 goluri, Beşe 5, Maier, Meiroşu şi Nechita, câte 4, Gîlcă 3, Brădeanu 1, în timp ce China le-a avut în prim-plan pe Yun Liu, cu 11 goluri şi pe Xiao Mei Liu, cu 7.

La final, preşedintele FR Handbal, Cristian Gaţu a declarat pentru MEDIAFAX: "A fost un meci neaşteptat de greu. Cred că România şi China vor merge mai departe din această grupă. Nu cred ca Tunisia sau Polonia să ne pună atâtea probleme ca şi China. După meciul de astăzi remarc evoluţia întregii echipe, felul în care s-au luptat în momentele mai dificile, dar un plus trebuie acordat Cristinei Neagu".

În primul meci al grupei D, naţionala Poloniei a trecut previzibil de Tunisia, cu scorul de 29-23 (16-11).

Naţionala României evoluează la CM din Franţa, în grupa D, cu China, Tunisia şi Polonia, din postura de vicecampioană mondială en-titre (a pierdut finala cu Rusia la CM din 2005, cu 23-28), având drept obiectiv clasarea pe unul din locurile I-IV.

Luni, în cea de-a doua zi a CM, în grupa D, sunt programate meciurile Tunisia-România (ora 19.30), China-Polonia (D).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici