România-Croaţia, scor 31-22, în grupa I principală la CE de handbal feminin

Naţionala de handbal feminin a României a învins luni, la Herning, reprezentativa similară a Croaţiei, scor 31-22 (14-12), în primul meci din grupa principală I, la Campionatul European din Danemarca şi Norvegia.

62 afișări
Imaginea articolului România-Croaţia, scor 31-22, în grupa I principală la CE de handbal feminin

România-Croaţia, scor 31-22, în grupa I principală la CE de handbal feminin (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

România a început mult mai bine disputa cu Croaţia decât precedentele confruntări de la turneul final, 3-1 (min. 5), dar adversarele, deşi au practicat un joc lent, au ţinut aproape, 5-5 (min. 11), mai ales datorită apărării "visătoare" a fetelor noastre. Ardean-Elisei a dus România la două goluri pentru prima dată, 7-5 (min. 14), după două intervenţii consecutive ale Paulei Ungureanu, diferenţă menţinută constant până spre pauză (11-9, min. 22). După 30 de minute, 14-12, dar jocul a fost fără strălucire, miza punându-şi amprenta asupra evoluţiei ambelor echipe. Tricolorele au ieşit în evidenţă prin combinaţiile cu pivotul Oana Manea, cea mai bună jucătoare din tabăra noastră în prima repriză. Banca României a tremurat serios în minutul 27, când Neagu a călcat strâmb, fiind nevoită să părăsească terenul, dar a revenit ulterior.

La reluare, aceeaşi Manea a contribuit la mărirea diferenţei, 15-12, exemplul său fiind urmat de două ori şi de Ada Nechita pe contraatac, pentru primele sale goluri la CE (17-12, min. 36). Din acel moment, tricolorele au fost mai atente, au ţinut de fiecare atac (22-17, min. 44 şi 26-20, min. 54), iar în apărare au reuşit să contracareze multe din acţiunile adverse. România a câştigat un meci important în cursa pentru semifinale, scor 31-22, dar şi curaj pentru dificilele confruntări cu Muntenegru şi Rusia. La doar 22 de ani, Cristina Neagu a reuşit faza meciului, în minutul 51, cu un gol spectaculos, şutul măsurând 80 de kilometri pe oră.

Momentul tragic al partidei, în pofida victoriei, a fost accidentarea gravă a portarului Paula Ungureanu, din minutul 46, când i-a "sărit" genunchiul stâng, după un gol al croatei Horvat. Meciul a fost întrerupt câteva minute, handbalista nereuşind să îşi revină, pentru a fi scoasă pe braţe în afara terenului.

Marcatoare:

România - Neagu 7 goluri, Manea 7, Fiera 4, Stanca 4, Nechita 4, Geiger 1, Brădeanu 1, Paraschiv 1, Ardean-Elisei 1, Han 1.

Croaţia - Penezici 6 goluri, Franici 5, Zebici 3, Horvat 3, Golubici 2, Serici 1, Pavici 1, Gace 1.

Tricolorele au acumulat 4 puncte în grupa I, iar ultimul meci al zilei, dintre Danemarca şi Rusia va stabili configuraţia clasamentului după prima zi. Tot luni, în primul meci de la Herning, Spania - Muntenegru, scor 20-22.

Următoarele meciuri din grupa I principală sunt programate astfel:

Marţi

17.45 România-Muntenegru

19.45 Spania-Rusia

21.45 Danemarca-Croaţia

Joi

17.45 România-Rusia

19.45 Spania-Croaţia

21.45 Danemarca-Muntenegru.

În grupa a II-a, primele meciuri s-au jucat duminică, iar următoarele sunt programate astfel:

Marţi: Olanda-Ungaria (17.15), Suedia-Franţa (19.15) şi Ucraina-Norvegia (21.15)

Miercuri: Ucraina-Franţa (17.15), Suedia-Ungaria (19.15) şi Olanda-Norvegia (21.15).

Primele două clasate în grupele principale vor juca semifinalele, încrucişat, în 18 decembrie. Învinsele vor disputa finala mică, iar învingătoarele din semifinale, vor evolua pentru medaliile de aur, ambele meciuri fiind programate în 19 decembrie, ultima zi a CE.

Echipa ţării noastre a obţinut cea mai bună clasare la CE din 2000, când a încheiat pe locul patru, turneul final găzduit chiar de România.

Primele trei clasate la CE din Danemarca şi Norvegia obţin automat calificarea la Campionatul Mondial din 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici