România-Finlanda, scor 87-86, în meciul doi la CE de baschet tineret din Polonia

Naţionala de baschet masculin tineret a României a învins, duminică, după prelungiri, reprezentativa Finlandei, cu scorul de 87-86 (27-46), în cel de-al doilea meci jucat în cadrul grupei D, la Campionatul European din Polonia (Divizia B).

1 afișare
Imaginea articolului România-Finlanda, scor 87-86, în meciul doi la CE de baschet tineret din Polonia

România-Finlanda, scor 87-86, în meciul doi la CE de baschet tineret din Polonia

Baschetbaliştii români nu au avut prea multe şanse în prima parte, în faţa adversarei, considerată favorita grupei D. România a reuşit o fază spectaculoasă în minutul 29, când Titus Nicoară a luat o acţiune pe cont propriu şi a marcat prin slam-dunk, pentru 52-62, adunând 18 puncte. Totuşi, România a forţat, egalând în minutul 35, printr-o triplă a lui Jiscanu, 72-72, într-un final de meci plin de emoţii. Cu două minute înainte de final, tabela arăta 75-75, iar în ultimul minut România a reuşit să preia conducerea, prin acelaşi Jiscanu, de la trei puncte, 79-78. La finalul timpului regulamentar, tabela arăta egalitatea, 79-79, astfel că s-a intrat în prelungiri, la finalul cărora, Finlanda conducea cu un punct, 85-86. Victoria României a fost adusă de Titus Nicoară, care a marcat cu două secunde înainte de final, pentru 87-86. Patru jucători, Baciu, respectiv Vanjoki, Laitinien şi Lee au fost eliminaţi cu câte 5 greşeli personale.

"Suntem bucuroşi de victorie, dar şi trişti că am început turneul cu o înfrângere în faţa Belgiei. Mai avem meciul cu Anglia de marţi şi dacă învingem, ne vom califica în primele opt echipe, care este şi obiectivul nostru, chiar dacă ne batem cu 10-12 echipe naţionale cu pretenţii îndreptăpţite la ultima fază a competiţiei", a declarat antrenorul Dragan Petricevici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici