ROMÂNIA - GRECIA: Naţionala încearcă, marţi, o nouă calificare la Cupa Mondială după 16 ani de absenţă

Echipa naţională de fotbal a României va disputa marţi, de la ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti, meciul retur din barajul de calificare la Cupa Mondială din Brazilia, din 2014, încercând astfel să se califice după 16 ani la un turneu final.

2383 afișări
Imaginea articolului ROMÂNIA - GRECIA: Naţionala încearcă, marţi, o nouă calificare la Cupa Mondială după 16 ani de absenţă

ROMÂNIA - GRECIA: Naţionala încearcă, marţi, o nouă calificare la Cupa Mondială după 16 ani de absenţă (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

Selecţionata României dispută al doilea baraj de calificare la Cupa Mondială din istorie, după ce a ocupat locul al doilea în clasamentul grupei D a preliminariilor, după Olanda. În 2001, România cu Gheorghe Hagi selecţioner a ratat calificarea la Cupa Mondială din Japonia şi Coreea de Sud, după ce a pierdut barajul cu selecţionata Sloveniei, 1-2 în deplasare, şi 1-1 pe teren propriu.

În cazul în care România ar reuşi să se califice la Cupa Mondială din Brazilia ar fi pentru a 8-a oară în istorie. Naţionala ţării noastre a participat la primele trei "mondiale", în 1930, 1934 şi 1938, apoi a fost nevoie să treacă 32 de ani, până în 1970, pentru o nouă calificare, în Mexic. După o altă perioadă de 20 de ani, România reuşea graţie "generaţiei de aur" participarea la trei ediţii consecutive ale turneului final, în 1990, 1994 şi 1998.

Cea mai bună clasare a echipei României la un turneu final al Cupei Mondiale a fost la ediţia din 1994, din Statele Unite ale Americii, când a ajuns până în sferturile de finală ale competiţiei.

Selecţionerul Victor Piţurcă, aflat la al treilea mandat la echipa naţională, nu a reuşit niciodată să califice România la un turneu final al Cupei Mondiale. El are însă în palmares două calificări la Campionatul European, în 2000 şi 2008, şi o prezenţă la CE din 1998, cu naţionala de tineret a României.

Echipa probabilă a României pentru partida retur cu Grecia, din barajul pentru calificare la Cupa Mondială din Brazilia: Tătăruşanu - Măţel, Gardoş, Goian, Raţ - Chiricheş, Cociş - Nicoliţă, Maxim, Stancu - Marica.

Echipa probabilă a naţionalei Greciei: Karnezis - Torosidis, Papastathopoulos, Siovas, Holebas - Karagounis, Maniatis, Tziolis - Salpingidis, Mitroglou, Samaras.

Reprezentativa de fotbal a României a fost învinsă, vineri seară, cu scorul de 3-1 (2-1), de selecţionata similară a Greciei, în meciul tur disputat pe stadionul Giorgios Karaiskakis din Pireu, contând pentru barajul de calificare la Cupa Mondială din Brazilia, din 2014. Pentru România a marcat Stancu '19, iar pentru Grecia au înscris Mitroglou '14, '66 şi Salpingidis '20. Meciul retur va avea loc, marţi, de la ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti. Pentru a fi sigură de calificarea la CM, România are nevoie de o victorie cu scorul de 2-0 sau la o diferenţă de trei goluri. În cazul în care România va câştiga cu scorul de 3-1, meciul va intra în prelungiri, iar dacă scorul se menţine şi după 30 de minute, se va trece la executarea loviturilor de departajare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici