România în grupa 7 cu Franţa, Serbia, Lituania, Austria, Insulele Feroe, în preliminariile CM

Reprezentativa României va juca în grupa a 7-a a preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2010, alături de Franţa, Serbia, Lituania, Austria, Insulele Feroe, conform tragerii la sorţi de duminică de la Durban, din Africa de Sud.

13 afișări
Imaginea articolului România în grupa 7 cu Franţa, Serbia, Lituania, Austria, Insulele Feroe, în preliminariile CM

România în grupa 7 cu Franţa, Serbia, Lituania, Austria, Insulele Feroe, în preliminariile CM

România întâlneşte Franţa, finalista ediţiei din 2006 a Cupei Mondiale, Serbia, care a ratat participarea la Euro-2008, dar şi Austria, una din gazdele competiţiei europene de anul viitor.

Ocupanta primului loc se califică la Cupa Mondială din Africa de Sud, în timp ce ocupanta locului doi ar putea ajunge la baraj.

Directorul Departamentului Relaţii Internaţionale din cadrul FRF, Florin Prunea, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, că echipa României a nimerit într-o grupă foarte grea în preliminariile CM 2010, lupta urmând să se ducă între "tricolori", Franţa şi Serbia, cu şanse egale.

"Grupă foarte, foarte grea, se putea mult mai bine, dar asta e. Ne batem cu şanse egale cu Franţa şi Serbia, cu siguranţă România se poate bate la primul loc. Nici Lituania nu e de neglijat, iar Austria, care este şi gazdă a Euro-2008, este o echipă tânără şi poate creşte. Oricum, cred că experienţa pe care o va căpăta actuala generaţie după participarea la CE 2008 îi va ajuta foarte mult. Grupă grea de tot, dar asta e, ne luptăm", a spus Prunea.

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, că echipa naţională a României nu a avut noroc la tragerea la sorţi pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2010.

"Mamă, mamă, dar rău am căzut. Mai rău nu se putea. Şi austriecii sunt puternici. Erau alte grupe mai uşoare cu Ucraina, Anglia. Aia cu Grecia era cea mai uşoară (n.r- grupa 2: Grecia, Israel, Elveţia, Moldova, Letonia, Luxemburg)", a spus Dragomir. Oficialul LPF a afirmat că naţionala pregătită de Victor Piţurcă va câştiga grupa, dacă are valoare. "Dacă avem valoare, îi batem pe toţi şi mergem de pe primul loc. Eu am încredere în echipa naţională", a completat Dragomir.

Selecţionerul României, Victor Piţurcă, a declarat, la TVR 1, că grupa preliminară a CM 2010 în care a căzut România este una grea, dar că orice naţională poate pierde orice meci şi că nu există o reprezentativă în grupa 7 care să câştige tot.

"Să întâlneşti Franţa, Serbia, Austria, Lituania, e foarte greu. Francezii au patru-cinci jucători tineri de mare valoare, peste un an deja vor fi titulari cerţi, va fi o echipă foarte bună. Nu cred că mai facem amical cu Franţa, deşi ar fi bine să am o experienţă de genul ăsta, pe mine nu m-ar deranja. De Serbia nu mai e nevoie să spun, fotbalul sârb are jucători valoroşi, am avut tot timpul probleme cu ei. Acum cred că suntem la acelaşi nivel. (...). E grupă grea, dar orice echipă poate pierde orice meci. Nu cred că există o echipă care să poată câştiga cu toate formaţiile", a spus Piţurcă.

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a declarat, la Realitatea TV, după tragerea la sorţi a preliminariilor CM 2010, că obiectivul naţionalei României este calificarea, indiferent dacă acest lucru se va întâmpla prin baraj sau direct de pe prima poziţie.

"E o grupă grea, cred că grupa 2, cu Grecia, era mai uşoară, dar aşa a fost să fie, important este acum să ne concentrăm pe adversarii pe care îi avem. Franţa e o echipă serioasă, dar nu mai e cea care câştiga titlul mondial şi european. Care e obiectivul nostru? Calificarea, indiferent de loc. Stabilirea ţintarului grupei trebuie să se facă până la 10 ianuarie. Săptămâna viitoare vom discuta cu selecţionerul care ar fi variantele cele mai bune", a spus Lupescu.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat la TVR că grupa 7 este o grupă oarecum similară cu cea avută în preliminariile CE 2008, comparând Olanda cu Franţa, Bulgaria cu Serbia, Slovenia şi Belarus cu Austria şi Lituania.

Conform calendarului internaţional, stabilit de FIFA, pentru jocurile de calificare (incluzând play-off-ul) vor fi disponibile următoarele date: în 2008 - 6 şi 10 septembrie, 11 şi 15 octombrie, tot anul viitor existând datele de 20 august şi 19 noiembrie pentru jocuri amicale; în 2009 – 28 martie, 1 aprilie, 6 şi 10 iunie, 5 şi 9 septembrie, 10 şi 14 octombrie, 14 şi 18 noiembrie. Tot în 2009, zilele de 11 februarie şi 19 august sunt rezervate pentru meciuri amicale, informează FRF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici