România învinge Belarus şi are maxim de puncte la debutul în preliminariile EURO 2024

Echipa naţională de fotbal a Românie a câştigat marţi seara cu 2-1 (2-0) meciul cu selecţionata Belarusului, jucat pe Arena Naţională, în al doilea meci al Grupei I, în preliminariile Campionatului European 2024. Cu victoria împotriva Andorrei, tricolorii au maxim de puncte din primele două meciuri.

2798 afișări
Imaginea articolului România învinge Belarus şi are maxim de puncte la debutul în preliminariile EURO 2024

Sursa foto: MediafaxFoto

Tricolorii au început bine partida, cu un apetit ofensiv reflectat şi de aşezarea în teren. După o primă fază de poartă, cu Moruţan şi Alibec în prim plan, Stanciu a deschis scorul în minutul 17, din lovitură liberă.

Alibec se remarcă din nou, peste doar un minut, şutul său din întoarcere fiind respins de portarul oaspeţilor.

Al doilea gol al României a fost marcat de Burcă, cu o lovitură de cap din poziţie dificilă, după o centrare a lui Răzvan Marin.

Dennis Man a fost apoi aproape de a marca al doilea să gol cu capul, după cel din meciul cu Andorra, însă execuţia sa a trecut foarte puţin înafara cadrului porţii.

Oaspeţii au solicitat un penalty, la o fază în care Drăguşin a atins mingea cu mâna, însă aceasta ricoşase din şoldul fundaşului român, nefiind impusă acordarea loviturii de pedeapsă.

Până la pauză doar accidentarea lui Băluţă, înlocuit cu Cicâldău, a mai deranjat statisticile.

Oaspeţii revin de la vestiare decişi să marcheze şi ratează după doar două minute o triplă ocazie de a reduce din handicap, Ionuţ Radu salvând cu piciorul, după o primă eroare, când a scăpat mingea din mână.

Alibec revine în primplan cu un şut în transversală, reluând în minutul 58 recentrarea lui Moruţan, plecată de la Drăguşin.

Tot atacantul celor de la Farul este aproape de a majora scorul, peste doar 2 minute, înă şutul său e deviat puţin pe lângă poartă.

Oaspeţii au la rândul lor iniţiativa, dar cele două ocazii create se încheie cu trimiterea mingii în braţele lui Radu.

Dobre îşi încearcă şi el şansa, cu un şut puternic pe lângă poartă, din marginea careului, cu puţin timp înainte ca Morozov să marcheze golul care a animat finalul de meci.

Acesta a trimis un şut frumos, cu efect, care l-a învins pe Radu, în minutul 86.

După primele două meciuri, România acumulează 6 puncte şi este pe locul doi în clasamentul Grupei I, la egalitate cu Elveţia, dar cu un golaveraj inferior.

Pe locul 3 se află Kosovo, cu 2 puncte, după remiza cu Andorra, de pe teren propriu, urmată pe 4 şi 5 de Andorra şi Israel, cu câte un punct, şi Belarus, pe locul 6, cu 0 puncte.

ROMÂNIA: 12. Radu – 4. Manea, 3. Drăguşin, 15. Burcă, 13. Opruţ – 18. R. Marin, 6. Băluţă (8. Cicâldău, 44), 10. Stanciu-cpt. (14. M. Marin, 77) – 21. Moruţan (17. Dobre, 65), 7. Alibec (19. Tănase, 77), 20. Man (22. Oct. Popescu, 65). Selecţioner: Edward Iordănescu
Rezerve: 1. Niţă, 16. Moldovan – 2. Raţiu, 5. Rus, 9. Munteanu, 11. Olaru, 23. Sorescu

BELARUS: 1. Plotnikov – 7. Bykov, 20. Volkov, 4. Khadarkevich, 22. Malkevich – 17. Kovalev, 6. Selyava, 14. Yablonski (21. Klimovich, 65), 9. Ebong – 10. Bakhar (23. Marozau, 77), 11. Khvaschinski (15. Yuzepchuk, 46). Selecţioner: Georgi Kondratiev
Rezerve: 12. Makavchik, 16. Kudravets – 2. Stepanov, 3. Shvetsov, 5. Polyakov, 8. Shauchenka, 13. Bacharou, 18. Kaplenko, 19. Grechikho

În celelalte meciuri ale zilei în Grupa s-au înregistrat rezultatele:
Kosovo – Andorra 1-1,
Elveţia – Israel 3-0.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici