România învinge Croaţia în preliminariile EHF Euro 2024 şi se califică la turneul final

  • Echipa naţională de handbal feminin a României a câştigat duminică, în deplasare la Koprivnica, partida cu Croaţia, scor 23-25 (11-11).
  • Meciul a contat pentru preliminariile de calificare la Campionatul European din acest an.
  • Victoria echivalează cu câştigarea grupei de calificare.
816 afișări
Imaginea articolului România învinge Croaţia în preliminariile EHF Euro 2024 şi se califică la turneul final

Sursa foto: Facebook

După un meci retur câştigat cu emoţii, cu 26-24, la începutul săptămânii, la Bistriţa, naţionala condusă de Florentin Pera a suferit pe toată durata partidei de duminică.

După un start bun, când au avut un avans de 3 goluri (1-4), tricolorele au fost apoi conduse la rândul lor cu 9-6.

Croaţia a ţinut în permanenţă aproape şi după jumătatea reprizei secunde a trecut în avantaj, conducând în mai multe rânduri cu 4 goluri.

De la 23-19, România a reuşit să revină cu 6 goluri consecutive, fără să mai primească niciunul până la final.

S-a încheiat 23-25 (11-11) şi România câştigă grupa de calificare cu 2 etape înainte de final, obţinând astfel şi calificarea directă la turneul final EHF Euro 2024.

România mai are de disputat încă două meciuri, cu Bosnia Herţegovina şi Grecia.

Cele mai bune marcatoare ale României au fost Seraficeanu şi Lupei, cu 6, respectiv 5 goluri, în timp ce portarul Daciana Hosu a avut 11 intervenţii reuşite, dublată de Bianca Curmenţ, care a intrat pe final şi a apărat 5 din cele 6 aruncări trimise la poarta sa, contribuind decisiv la revenirea României de pe final.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici