România învinge Croaţia în preliminariile Euro 2024 la handbal feminin

  • Lorena Ostase a marcat miercuri nouă goluri, înlocuind-o cu succes pe Crina Pintea, retrasă de la naţionala de handbal feminin.
  • România a câştigat cu 26-24 (13-11) meciul cu Croaţia din preliminariile EHF Euro 2024.
  • O victorie în returul de duminică aduce tricolorelor primul loc în grupă.
398 afișări
Imaginea articolului România învinge Croaţia în preliminariile Euro 2024 la handbal feminin

La primul meci după retragerea definitivă de la naţională a Cristinei Neagu, naţionala de handbal feminin a României a obţinut o primă victorie în faza grupelor preliminare de calificare la Campionatul European din acest an, miercuri în sala Sporturilor din Bistriţa.

Fără Neagu şi Pintea, au ieşit la rampă Ostase şi Stoica, cu 9 goluri din 9 aruncări, respectiv 5 goluri din 7 aruncări.

O evoluţie remarcabilă a avut şi portarul Daciana Hosu, cu 12 intervenţii reuşite, dublată de Bianca Curmenţ, care a apărat două aruncări de la 7 metri.

Tricolorele au avut meciul sub control în cea mai mare parte a sa, conducând chiar şi cu 5 goluri în repriza secundă.

Oaspetele s-au apropiat la un singur gol pe final (24-23), dând uşoare emoţii antrenorului Florentin Pera, însă două goluri consecutive au securizat victoria cu 26-24.

România este pe prima poziţie în grupa 1, cu 6 puncte din 3 meciuri, urmată de Croaţia cu 4 puncte. Locurile 3 şi 4 revin Greciei şi Bosniei Herţegovina, ambele fără puncte, după 2 meciuri şi înaintea confruntării directe care are loc tot miercuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici