România, locul 25 în clasamentul european înaintea preliminariilor Campionatului European din 2014

Reprezentativa de handbal masculin a României ocupă locul 25 în clasamentul continental anunţat de Federaţia Europeană de Handbal înaintea preliminariilor CE din 2014.

111 afișări
Imaginea articolului România, locul 25 în clasamentul european înaintea preliminariilor Campionatului European din 2014

România, locul 25 în clasamentul european înaintea preliminariilor Campionatului European din 2014 (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

Ierarhia EHF a fost întocmită în baza rezultatelor obţinute la ultimele două ediţii ale Campionatului European (2010 şi 2012), dar şi la Campionatul Mondial din 2011. Naţionala României a acumulat 76 de puncte, din preliminariile celor două CE şi clasarea pe locul 19 la CM, cu care a ocupat locul 25, într-un top dominat de Danemarca (416 puncte), Croaţia şi Franţa (câte 384).

Potrivit anunţului EHF, 9 martie este data limită pentru înscrierea echipelor naţionale în preliminarii, care se vor derula în două faze. Prima, cu tragere la sorţi în 28 martie, programează turnee, între 8 şi 10 iunie. În faza a doua se vor forma şapte grupe a câte patru echipe, tragerea la sorţi a acestora fiind programată în 20 aprilie.

La turneul final al CE din 2014, găzduit de Danemarca între 16-26 ianuarie, vor participa 16 echipe. EHF a schimbat şi sistemul de calificare directă. Astfel, doar Danemarca este calificată direct, în calitate de naţiune organizatoare, nu şi campioana ediţiei precedente. Din faza a doua a preliminariilor se vor califica primele două clasate, 14 echipe în total, iar a 15-a va fi cea de pe locul 3, cu cea mai bună linie de clasament, doar în întâlnirile cu primele două clasate din respectiva grupă.

În faza a doua a preliminariilor vor participa direct Serbia, Croaţia, Spania şi Franţa, care sunt deja calificate la CM din 2013. Acestora li se vor alătura cele care au obţinut calificarea în play-off-ul Mondialelor de anul viitor. Printre acestea nu se numără şi România, care a ratat calificarea în play-off, în favoarea echipei Belarus.

Primele trei clasate la CE din 2014 se vor califica direct la CM din 2015, care va fi găzduit de Qatar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici