România - Norvegia la europeanul de handbal: 20-28. Neagu&Co au fost la înălţime doar o repriză

  • România a fost învinsă de Norvegia la Campionatul European de Handbal feminin
  • Prima repriză s-a încheiat la egalitate 13-13
  • Scorul final a fost 20-28, dar româncele se califică mai departe în grupele principale
1152 afișări
Imaginea articolului România - Norvegia la europeanul de handbal: 20-28. Neagu&Co au fost la înălţime doar o repriză

România - Norvegia la europeanul de handbal: 20-28. Neagu&Co au fost la înălţime doar o repriză

România a jucat luni seara, în ultimul joc din Grupa preliminară D de la Campionatul European de handbal feminin, de la egal la egal doar o repriză cu Norvegia, naţionala considerată a fi favorită la câştigarea trofeului.

Româncele au reuşit să fie egalele nordicelor în prima repriză, însă au căzut fizic în partea a doua şi au fost învinse cu 20-28, un scor care nu reflectă echilibrul din teren.

Cris & Co au făcut o primă repriză excelentă, având-o din nou pe Yuliya Dumanska în formă. Prima parte s-a încheiat cu un nesperat scor de egalitate (13-13), după ce tricolorele au recuperat de două ori handicapuri de câte 3 sau 4 goluri, revenind de la 5-8 şi 8-12.

Primele 10 minute ale părţii secunde au scos în evidenţă cele două apărări, ambele echipe reuşind să marcheze doar câte un gol. Din păcate româncele nu au reuşit să fructifice un avantaj numeric, dar au avut-o în poartă pe Denisa Dedu.

Aceasta a izbutit câteva intervenţii salvatoare ce au menţinut româncele în meci şi chiar le-au adus în avantaj (17-16) la jumătatea reprizei. Apoi, România a ratat două aruncări de la 7 metri, după care a dat două mingi la intercepţie şi Norvegia a refăcut un avantaj de 4 goluri (18-23).

La 20-23 Dedu se evidenţiază din nou cu o dublă paradă în faţa lui Loke şi dă tonul unei noi posibile reveniri. România greşeşte însă prea mult pe poziţional şi Norvegia nu mai iartă, ducând scorul la 20-25 cu 5 minute înainte de final.

Lunde s-a opus apoi în mai multe rânduri aruncărilor româncelor, care nu au mai marcat nici un gol. Lunde a fost de altfel desemnată şi jucătoarea partidei.

România - Norvegia 20-28 (13-13) şi tricolorele se califică în grupele principale, unde se vor confrunta cu cele trei echipe calificate din grupa C, în care situaţia e foarte echilibrată şi mai sunt de disputat două meciuri.

AutorRafael Hekman, rafael.hekman@mediafax.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici