România pierde partida cu Austria din preliminariile europeanului de handal masculin

  • Echipa naţională de handbal masculin a României a fost învinsă miercuri de reprezentativa similară a Austriei într-un meci din Grupa a 4-a a preliminariilor de calificare la Campionatul European.
  • O victorie ar fi adus calificarea României la un turneu final după 27 de ani.
710 afișări
Imaginea articolului România pierde partida cu Austria din preliminariile europeanului de handal masculin

Austria s-a impus în meciul jucat în Sala Dinamo din capitală cu scorul final de 30-35 (17-19) şi este matematic calificată la turneul final ce va avea loc în ianuarie 2024, în Germania.

Elevii lui Xavier Pascual au început bine meciul şi au condus încă din start, chiar cu 3 goluri avans (5-2, 7-4, 11-8). Tehnicianul român a schimbat garnitura din teren în partea a doua a primei reprize, moment în care austriecii au revenit în joc, intrând la vestiare cu 2 goluri avans (17-19).

În partea secundă tricolorii au făcut multe greşeli şi au irosit mai multe ocazii de a reveni pe tabelă de la -4 la -1, când scorul era 22-24 şi 22-26. Pe fondul ratărilor şi a greşelilor, Austria s-a desprins chiar şi la 6 goluri (25-31), câştigând în cele din urmă cu 30-35.

Soarta calificării României se joacă duminică, atunci când naţionala întâlneşte Ucraina, în deplasare, într-o partidă ce se va disputa în Germania.

Austria conduce clasamentul grupei cu 10 puncte, urmată de România cu 4 puncte, cu Ucraina şi Insulele Feroe pe 3, cu 2 puncte dar cu un meci mai puţin jucat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici