România, prima înfrângere la CM din China

Echipa naţională de handbal feminin a României a fost învinsă, joi, în grupa preliminară C la Suzhou, de campioana europeană şi olimpică Norvegia, scor 25-24 (14-12).

14 afișări
Imaginea articolului România, prima înfrângere la CM din China

România, prima înfrângere la CM din China (Imagine: Mediafax Foto)

Posibila finală a CM din China s-a derulat în "devans", între România şi Norvegia, o confruntare care a adunat cei mai mulţi spectatori la un meci din grupa C.

Aşa cum era de aşteptat, partida a debutat echilibrat (2-2, min. 5), cu un plus totuşi pentru tricolore în faza defensivă. Mai multe acţiuni precipitate, inexplicabile pentru începutul meciului, au "văduvit" România de a se desprinde, deşi a avut cinci ocazii în primele zece minute (4-4). Portarul Lunde a început să blocheze din ce în ce mai bine, iar în atac nordicele au fost mai precise (7-4, min. 14). Mai mult, extrema stânga Iulia Puşcaşu s-a accidentat la genunchi în acelaşi minut, pe teren intrând Ramona Maier, dar fetele nu au cedat (7-6, min. 15).

Antrenorul Radu Voina a cerut time-out, la scorul 9-6, încercând să găsească soluţii pentru ofensivă, în condiţiile în care pivotul Ionela Stanca a fost blocată perfect în primul sfert de oră. Norvegia a continuat să domine, viteza sa de joc fiind principalul adversar pentru tricolore, care au găsit cu greu soluţii (14-9, min. 26). La pauză, România a ieşit condusă, scor 14-12, după o primă repriză în care Cristina Neagu a fost imposibil de oprit (6 goluri).

La reluare, tot Norvegia a fost cea care a dat tonul, păstrând o diferenţă constantă de 3-4 goluri (18-15, min. 39), dar România a revenit treptat în meci, mai ales datorită intervenţiilor Paulei Ungureanu (18-17, min. 44). Au urmat momente haotice, în jocul ambelor echipe, tricolorele prinzând totuşi curaj în lupta pentru egalare, care a venit în min. 48 (19-19).

Narcisa Lecuşanu a marcat de la 7 metri printr-o boltă spectaculoasă, aducând avantaj României, 19-20, iar ultimele 10 minute au fost dramatice. Două ratări consecutive au costat echipa noastră, 22-20 (min. 53), au urmat şi momente fără concentrare, dar şi decizii sub semnul întrebării ale arbitrilor, care nu au descurajat însă tricolorele (24-24, min. 59), după un gol al lui Carmen Amariei. Norvegia a marcat la ultimul atac, 25-24, iar tricolorele nu au reuşit egalarea. Scor final, 25-24, aceasta fiind prima înfrângere a României, care încheie grupa preliminară C pe locul secund, cu opt puncte, după Norvegia, cu zece.

Marcatoarele echipei României au fost Neagu 9 goluri, Amariei 6, Lecuşanu 4, Vărzaru 3, Maier 2, în timp ce pentru Norvegia s-au remarcat Nostvold şi Frafjord, cu câte 4.

Primul meci din grupa a II-a principală va avea loc sâmbătă, cu echipa de pe locul trei în grupa D, China. Grupa D a fost câştigată de Spania (10 puncte), iar pe locul trei s-a clasat China (6 puncte).

Conform regulamentului, primele trei echipe clasate din grupa A, împreună cu primele trei echipe din grupa B, vor forma prima grupă principală, iar cele din grupa C, împreună cu cele din D, vor forma a doua grupă principală.

În semifinale se vor califica echipele clasate pe primele două locuri în grupele principale. Semifinalele vor avea loc în 18 decembrie, iar finalele CM din China sunt programate în 20 decembrie.

Campioana mondială en-titre este Rusia, care în finala ediţiei din 2007 (Franţa) a învins Norvegia, cu scorul de 29-24, în timp ce medalia de bronz a revenit Germaniei, care a dispus de România în finala mică, la limită, scor 36-35.

Naţionala României este singura din istoria handbalului feminin care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, începând cu 1957, având un bilanţ de o medalie de aur (1962) şi două de argint (1973 şi 2005).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici