România, prima victorie la handbal la Jocurile Olimpice de la Rio. Tricolorele au învins Muntenegru cu 25-21 şi păstrează şanse de calificare din grupă

Naţionala de handbal feminin a României a învins, miercuri, scor 25-21, naţionala Muntenegrului, în al treilea meci din grupa A de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

9502 afișări
Imaginea articolului România, prima victorie la handbal la Jocurile Olimpice de la Rio. Tricolorele au învins Muntenegru cu 25-21 şi păstrează şanse de calificare din grupă

România, prima victorie la handbal la Jocurile Olimpice de la Rio. Tricolorele au învins Muntenegru cu 25-21

După două înfrângeri în primele două meciuri de la Olimpiadă, 19-23 cu Angola şi 13-26 cu ţara gazdă, Brazilia, elevele lui Tomas Ryde au început cu foarte multă determinare meciul cu muntenegrencele, dar au irosit şapte mingi din situaţie de unu la unu.

Revenirea de formă a României s-a bazat şi pe evoluţia bună a Cristinei Neagu, interul stânga, declarată cea mai bună jucătoarea a anului 2015. Handbalista legitimată la Buducnost, chiar în Muntenegru, a fost golghetera naţionalei lui Ryde, cu 10 goluri.

Pentru România au mai marcat Melinda Geiger (2), Eliza Buceschi (2), Valentina Ardea-Elisei (3), Oana Manea (4), Laura Chiper (4), în timp ce Katarina Bulatovic a fost cea mai bună marcatoare pentru Muntenegru, cu nouă reuşite.

În următorul meci din grupa A, România va întâlni naţionala Spaniei, vineri, 12 august, de la ora 20:40. Clasamentul Grupei A se prezintă astfel: 1. Brazilia - 4 p, 2. Spania - 4 p, 3. Angola - 4 p, 4. Norvegia - 2 p, 5. România - 2 p, 6. Muntenegru - 0 p.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici