România ratează calificarea la Euro-2012, după 2-2 cu Belarus

Reprezentativa de fotbal a României a ratat calificarea la Campionatul European din 2012, după ce a terminat la egalitate, scor 2-2 (1-1), meciul disputat, vineri seară, pe Arena Naţională, în faţa Belarusului, în penultima etapă a grupei D a preliminariilor competiţiei europene.

1791 afișări
Imaginea articolului România ratează calificarea la Euro-2012, după 2-2 cu Belarus

România ratează calificarea la Euro-2012, după 2-2 cu Belarus (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

România a ratat calificarea obţinând doar o remiză în meciul cu Belarus, în timp ce una dintre contracandidatele la calificare, selecţionata Bosniei-Herţegovina, a învins, vineri, pe teren propriu, cu 5-0 (4-0), naţionala Luxemburgului, şi a acumulat 19 puncte în 9 meciuri, cu 6 mai multe decât România, care ocupă poziţia a treia în grupa D a preliminariilor.

În celălalt meci programat în această seară, Franţa, locul 2 în grupă cu 17 puncte, conduce, pe teren propriu, cu scorul 3-0, selecţionata Albaniei, în minutul 72.

În meciul de pe Arena Naţională, golurile echipei României au fost marcate de Mutu '18, '51 (penalti), în timp ce pentru Belarus au punctat Kirilenko '45 şi Dragun '82.

România a deschis scorul în minutul 19, după ce Lucian Sânmărtean i-a centrat lui Gabriel Torje, care scăpat singur cu portarul i-a pasat lui Adrian Mutu, atacantul Cesenei împingând mingea în poarta goală. Adrian Mutu a devenit astfel primul jucător al echipei naţionale de fotbal a României care înscrie pe Arena Naţională.

În minutul 45, Moţi luftează o minge, iar Kornilenko profită şi scăpat singur cu Pantilimon, egalează situaţia pe tabelă.

Adrian Mutu îşi aduce România în avantaj, transformând în minutul 51 un penalti dictat de arbitru după un fault comis de Verhovţov asupra atacantului român.

Belarus stabileşte scorul final, 2-2, în minutul 82, după ce Rudik profită de o greşeală a lui Raţ şi pasează până la Dragun, care şutează pe lângă portarul Pantilimon.

România: Pantilimon - Măţel, Tamaş, Moţi, Raţ (Cociş '69) - Lazăr, Bourceanu, Sânmărtean (Ad. Cristea '29) - Torje, Marica (B.Stancu '80), Mutu. Antrenor: Victor Piţurcă.

Belarus: Jevnov - Omelianciuk, Filipenko (Plaskonni '19), Verhovţov, Bordacev (Veretilo '89) - Kulchi, Dragun - Krivets (Rudik '60), Kisliak, Nehaicik -Kornilenko. Antrenor: Bernd Stange.

Cartonaşe galbene: Raţ '47, Moţi '85 / Kornilenko '23, Verhovţov '51

Partida a fost arbitrată de o brigadă din Irlanda, condusă la centru de Alan Kelly, ajutat la cele două linii de Damien MacGraith şi Marc Douglas. Arbitru de rezervă a fost David Mckeon.

La meciul disputat pe Arena Naţională au asistat 30.000 de spectatori.

Un grup de aproximativ 30 de suporteri ai echipei Universitatea Craiova a protestat, vineri seară, pe Arena Naţională, faţă de excluderea formaţiei oltene din Liga I, ei aducând pe stadion un steag negru, în semn de doliu, şi scandând mai multe mesaje injurioase la adresa lui Mircea Sandu. Fanii olteni, îmbrăcaţi în tricouri negre, au scandat în prima repriză a meciului România - Belarus: "Ştiinţa nu moarte", "Mitică la puşcărie" şi "Mircea Sandu eşti o mizerie". În minutul 24 al partidei, grupul de suporteri, aflat la peluza Nord a stadionului, a fost evacuat de forţele de ordine.

După încheierea meciului, jucătorii echipei naţionalei au fost huiduiţi de fanii prezenţi, care au scandat doar numele fotbaliştilor Adrian Mutu şi Gabriel Torje.

La 11 octombrie, de la ora 22.00, reprezentativa condusă de Victor Piţurcă dispută ultimul meci din cadrul preliminariilor, în deplasare, în compania selecţionatei Albaniei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici