Video România ratează primăvara europeană

România nu va fi reprezentată de nicio formaţie în primăvara europeană pentru prima oară în ultimii trei ani, după ce Steaua a fost eliminată din competiţiile europene în urma rezultatului de egalitate obţinut, marţi, pe teren propriu, în faţa formaţiei Slavia Praga, scor 1-1, în Liga Campionilor.

2 afișări

Din sezonul 2004-2005, echipele româneşti au fost o prezenţă constantă în fazele superioare ale competiţiei. În acea ediţie, antrenorul Walter Zenga reuşea să califice Steaua în primăvara europeană, de pe locul al doilea în grupa B a Cupei UEFA, din care au mai făcut parte Athletic Bilbao, Parma, Beşiktaş Istanbul şi Standard Liege. În 16-imi, gruparea din Bulevardul Ghencea a trecut de deţinătoarea trofeului, Valencia, în urma loviturilor de departajare, după 0-2 în Spania şi 2-0 la Bucureşti. Steaua a fost eliminată în optimile de finală de o altă formaţie spaniolă, Villarreal CF.

În ediţa următoare, echipele româneşti au realizat cea mai bună performanţă în cupele europene din 1990 încoace. Un alt tehnician străin, ucraineanul Oleg Protasov, califica Steaua în 16-imile de finală ale Cupei UEFA. "Roş-albaştrii" au încheiat grupa C pe primul loc, fiind urmaţi în clasament de Lens, Hertha Berlin, Sampdoria Genova şi Halmstad. Alături de Steaua, în primăvara europeană s-a calificat şi Rapid, care a terminat prima în grupa G, unde au mai evoluat Şahtior Doneţk, VfB Stuttgart, PAOK Salonic şi Rennes. Cele două echipe au ajuns în sferturile de finală ale Cupei UEFA unde sorţii au decis ca Steaua şi Rapid să se lupte pentru un loc în semifinale. În cele din urmă, Steaua a avut câştig de cauză, graţie golului marcat în deplasare. A urmat dubla întâlnire cu formaţia engleză Middlesbrough, în care Steaua a pierdut calificarea în finală în ultimul minut de joc.

În sezonul 2006-2007, România a trecut de faza grupelor cu două dintre cele trei echipe angrenate: Steaua şi Dinamo, în timp ce Rapid s-a clasat pe locul patru în grupa G, deşi, imediat după tragerea la sorţi, era creditată cu cele mai mari şanse dintre formaţiile româneşti. Atât Steaua, cât şi Dinamo au fost eliminate în 16-imi de FC Sevilla, respectiv Benfica Lisabona.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici