România spulberă Germania la rugby: 61-7. Preşedintele Federaţiei: "A fost o zi de sărbatoare, cu multe emoţii"

Echipa naţională de rugby a României a învins, sâmbătă, scor 61-7, echipa naţională a Germaniei, la Iaşi, în cel de-al patrulea meci al Cupei Europene a Naţiunilor.

720 afișări
Imaginea articolului România spulberă Germania la rugby: 61-7. Preşedintele Federaţiei: "A fost o zi de sărbatoare, cu multe emoţii"

România spulberă Germania la rugby: 61-7. Preşedintele Federaţiei: "A fost o zi de sărbatoare, cu multe emoţii"

Pe Stadionul ''Emil Alexandrescu'' din Iaşi, România a dominat clar partida şi a marcat nu mai puţin de opt eseuri. Confruntarea cu Germania a fost meciul oficial de retragere al lui Ovidiu Toniţa, jucător de linia a treia.

Scorul la pauză a fost 27-0. Eseurile "Stejarilor" au fost reuşite de Apostol (minutul 6), Toniţa (minutul 33), Lucaci (minutul 38), Burcea (minutul 45), Kinikinilau minutele 51, 75, 80), Shennan (minutul 64).

Florin Vlaicu a avut 5 transformări şi 3 reuşite din lovituri de pedeapsă. Tudorel Bratu a reuşit şi el o transformare.

Pentru oaspeţi, Mathias Schoser a reuşit o încercare (minutul 65), transformată de Parkinson.

Primul XV al României cu Germania: 1. Constantin Pristaviţa (Stiinta Baia Mare), 2. Eugen Căpăţână (Timişoara Saracens), 3. Horaţiu Pungea (Oyonnax), 4. Valentin Popârlan (Timişoara Saracens), 5. Marius Antonescu (Tarbes) 6. Ovidiu Toniţa (Carcassonne), 7. Viorel Lucaci (CSA Steaua Bucureşti) 8. Stelian Burcea (Timişoara Saracens)(C), 9. Valentin Calafeteanu (Timişoara Saracens), 10. Jody Rose (Timişoara Saracens), 11. Stephen Shennan (Timişoara Saracens), 12. Florin Vlaicu (Calvisano), 13. Paula Kinikinilau (Timişoara Saracens), 14. Adrian Apostol (Ştiinţa Baia Mare), 15. Ionuţ Botezatu (Ştiinţa Baia Mare); Antrenor: Lynn Howells.

Au mai jucat: Paul Rusu, Andrei Gorcioaia, Johan Van Heerden, Tudorel Bratu, Florin Ioniţă, Ovidiu Melniciuc şi Andrei Rădoi.

Primul XV al Germaniei: 1. Samy Fuchsel, 2. Mika Tyumenev, 3. Damien Tussac, 4. Michael Poppmeier, 5. Robert May, 6. Kehoma Brenner, 7. Jaco Otto, 8. Andriaan Theisinger, 9. Sean Armstrong (căpitan), 10. Jeremy Te Huia, 11. Hendrik Van Der Merwe, 12. Tomas Van Gelderen, 13. Paul Bosch, 14. Samuel Harris, 15. Raynor Parkinson; Antrenor: Kobus Potgieter.

Hari Dumitraş, preşedintele Federaţiei Române de Rugby: A fost o zi de sărbatoare, cu multe emoţii

Haralambie Dumitraş, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, s-a declarat foarte emoţionat la finalul meciului România - Germania, scor 61-7, în Cupa Europeană a Naţiunilor, partidă care a marcat retragerea lui Ovidiu Toniţa.

"A fost o zi de sărbătoare, cu multe emoţii. Recunosc că la finalul partidei am plâns de bucurie, a fost un moment extrem de important pentru noi, şi cu retragerea lui Toniţa, dar şi faptul că am fost aproape să batem recordul de puncte înscrise. Urmează un meci decisiv cu Georgia, în care vom merge din nou la victorie. Toniţa a jucat azi cu aceeaşi bucurie cu care a evoluat în toate partidele pentru România, la cele 5 campionate mondiale.", a declarat Haralambie Dumitraş, la finalul meciului de la Iaşi.

Ovidiu Toniţa, jucător de linia a treia, a vorbit la finalul meciului despre retragerea sa: "M-am simţit extraordinar astăzi alături de băieţi. Pentru mine, echipa naţională a fost a doua familie alături de care am trăit multe momente frumoase. M-am bucurat foarte mult pentru că m-am retras într-un meci jucat la Iaşi, în Moldova, cu bârlădenii mei în tribune. Închei o carieră extraordinară la echipa naţională şi nu am niciun regret."

Născut la Bârlad şi format ca sportiv la clubul Rulmentul, Toniţa a debutat pentru România la doar 19 ani, într-un meci cu Maroc din Cupa Europeană a Naţiunilor. De atunci, a strâns 72 de selecţii şi a marcat 70 de puncte pentru România. Ovidiu Toniţa a egalat recordul lui Romeo Gontineac la numar de meciuri jucate la Cupa Mondială, ambii având 14 prezenţe în teren.

De-a lungul carierei, Toniţa a evoluat la echipele Grenoble, Biarritz, Carcassonne şi Perpignan, cu ultima câştigând şi un titlu în Franţa. În ultimul sezon, el a jucat pentru Aix-en-Provence, cu care a promovat în ProD2, a doua ligă din Franţa.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici