Preliminariile EURO 2020: România - Suedia, 0-2. Tricolorii ratează calificarea la EURO 2020 din preliminarii

Echipa naţională de fotbal a României a fost învinsă de Suedia, scor 0-2, vineri seara, pe Arena Naţională, în penultima rundă din grupa F de calificare la EURO 2020. Tricolorii au ratat şansa de a se califica la turneul final din actualele preliminarii, însă menţin speranţe la baraj.

4402 afișări
Imaginea articolului Preliminariile EURO 2020: România - Suedia, 0-2. Tricolorii ratează calificarea la EURO 2020 din preliminarii

România-Suedia, azi, în preliminariile EURO 2020 | Meci decisiv pentru calificarea tricolorilor

UPDATE 22:33 Suedezii au deschis scorul în minutul 18. Decarul Emil Forsberg i-a depăşit în viteză pe Ciprian Deac şi Vasile Mogoş, în bandă, şi i-a centrat lui Marcus Berg, în careu, care a reluat în plasă, fiind nemarcat.

UPDATE 22:23 În minutul 34 al partidei de pe Arena Naţională, atacantul Robin Quaison a punctat pentru 2-0. Acesta a primit de la Berg, autorul primului gol, şi l-a învins pe Tătăruşanu din interiorul careului.

UPDATE 22:17 În minutul 18, imediat după ce Suedia a deschis scorul, prin Marcus Berg, câţiva suporteri de la o peluză au aruncat petarde şi fumigene spre teren, jocul fiind oprit de arbitrul partidei. Italianul Daniele Orsato a dictat reluarea jocului după aproximativ un minut.

Imediat, crainicul Arenei Naţionale le-a solicitat suporterilor români să nu mai folosească obiectele pirotehnice.

UPDATE 22:05 Suedezii au înscris pe Arena Naţională în minutul 18, ducând scorul la 1-0 în favoarea lor. Decarul Emil Forsberg i-a depăşit în viteză pe Ciprian Deac şi Vasile Mogoş, în bandă, şi i-a centrat lui Marcus Berg, în careu, care a reluat în plasă, fiind nemarcat.

La partidă asistă aproximativ 50.000 de suporteri români, în timp ce Suedia este susţinută de 1.200 de fani.

Clasamentul grupei F:

1. Spania - 20 de puncte, 8 meciuri
2. Suedia - 15 puncte, 8 meciuri
3. România - 14 puncte, 8 meciuri
4. Norvegia - 14 puncte, 9 meciuri
5. Insulele Feroe - 3 puncte, 9 meciuri
6. Malta - 3 puncte, 8 meciuri

Ştirea iniţială

Meciul România-Suedia, din preliminariile EURO 2020, va avea loc vineri, de la ora 21:45, pe Arena Naţională. Tricolorii trebuie să obţină o victorie în meciul cu Suedia pentru a îşi păstra speranţele de calificare, iar în meciul cu Spania au nevoie de cel puţin o remiză. Pentru această partidă care se poate dovedi decisivă în vederea calificării la turneul final, Cosmin Contra mizează pe un sistem cu doi atacanţi.

Surpriza din defensivă este dată de titularizarea debutantului Vasile Mogoş în detrimentul lui Romario Benzar. În atac, Contra mizează pe doi atacanţi - Claudiu Keşeru şi George Puşcaş, în timp ce Constantin Budescu, Ianis Hagi sau Denis Alibec se vor afla pe banca de rezerve.

România: Tătăruşanu - Mogoş, Rus, Nedelcearu, Bancu - Deac, Stanciu, Băluţă, Mitriţă - Puşcaş, Keşeru
Rezerve: Lung, Niţă, Benzar, Toşca, Cristea, Alibec, Hagi, Marin, Budescu, Nistor, Cicâldău, Coman
Selecţioner: Cosmin Contra

Suedia: Olsen - Lustig, Lindelof, Granqvist, Bengtsson - Larsson, Ekdal, Olsson, Forsberg - Berg, Quaison
Rezerve: Johnsson, Nordfeldt, Svanberg, Sema, Svensson, Helander, Isak, Tankovic, Gagliolo, Jansson, Andersson, Kulusekvski
Selecţioner: Jane Andersson

Alexandru Creţu: E trist să văd cum selecţia la lotul naţional se face pe interese şi „comisioane”

Alexandru Creţu (27 de ani), fotbalistul campioanei Sloveniei NK Maribor, a avut un mesaj dur cu privire la selecţia făcută la echipa naţională, spunând că aceasta este efectuată pe interese şi pe "comisioane".

„Este trist să văd cum selecţia şi echipa lotului naţional de fotbal este făcută pe interese şi pe <comisioane>, dacă nu eşti jucătorul lui X sau Y nu ai nici o şansă, dacă nu ai <pe cineva> în spate să promită aşa zisele <comisioane> care se încasează la eventualele transferuri, ce să cauţi la naţională? Hai cu minunea asta - targetul echipei", a scris Creţu, vineri seara, pe Instagram.

La postarea făcută, Creţu a ataşat o captură de ecran în care apare o ştire referitoare la scoaterea fundaşului Andrei Burcă din lot pentru meciul cu Suedia, din preliminariile EURO 2020, care are loc pe Arena Naţională, vineri, de la ora 21:45.

În România, Creţu a evoluat la Corvinul Hunedoara şi Poli Iaşi. Din 2017, acesta a plecat în Slovenia. Timp de un an, mijlocaşul defensiv a evoluat la Olimpija Ljubljana, iar din februarie 2018 este legitimat la NK Maribor, alături de care a câştigat titlul de campion în sezonul 2018/2019.

Alexandru Creţu nu are niciun meci disputat la echipa naţională.

Dumitru Dragomir: Nu cred că ne mai putem califica la EURO. Spania şi Suedia sunt peste noi

Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, este de părere că naţionala României nu mai poate obţine calificarea la Campionatul European din 2020, considerându-le pe Spania şi Suedia superioare tricolorilor.

"Nu am nimic cu nimeni, dar eu unul nu cred că ne mai putem califica la Campionatul Euroean. Este părerea mea. Nu am voie să am o părere? Consider că este vorba de valoare, iar Spania şi Suedia sunt ambele naţionale peste noi", a declarat Dragomir, pentru ProSport.

De asemenea, Dragomir spune că Mirel Rădoi, actualul selecţioner de la echipa naţională U21, ar trebui să îi ia locul lui Cosmin Contra la lotul de seniori. În plus, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a criticat şi selecţia făcută în ultima vreme la naţională.

"Eu zic că trebuie să îl punem la treabă la naţionala mare pe Mirel Rădoi. Trebuie să îi dăm lui pe mână echipa naţională, deoarece îi ştie bine pe toţi copiii ăia de la tineret. Degeaba l-ai adus acum pe Budescu la echipa naţională că nu mai poţi să îngraşi porcul în ajun. Budescu este foarte bun, dar sunt curios să văd cât o să alerge.

Contra a greşit mult cu Mitriţă, atunci când şi-a făcut ambiţia şi nu l-a mai chemat aiurea la naţională. Această ambiţie ne poate costa o calificare şi o să vedeţi că o să ne coste. Dacă câştigam cu Norvegia poate că mai aveam acum o şansă mare de calificare, dar chiar dacă teoretic avem şanse, totuşi nu o să putem să batem Suedia. Am avut şi ghinion în această grupă, dar asta este situaţia. Am mare încredere în toţi copiii care au venit de la tineret. Mai sunt încă vreo trei pe care trebuie să îi promovăm de acolo”, a mai spus Dragomir.

Lotul României pentru meciul cu Suedia:

1. Silviu Lung
2. Romario Benzar
3. Alin Toşca
4. Adrian Rus
5. Ionuţ Nedelcearu
6. Iulian Cristea
7. Denis Alibec
8. Nicolae Stanciu
9. George Puşcaş
10. Ianis Hagi
11. Nicuşor Bancu
12. Ciprian Tătăruşanu
13. Claudiu Keşeru
14. Vasile Mogoş
15. Tudor Băluţă
16. Florin Niţă
17. Ciprian Deac
18. Răzvan Marin
19. Constantin Budescu
20. Alexandru Mitriţă
21. Dan Nistor
22. Alexandru Cicâldău
23. Florinel Coman

Naţionala Suediei, susţinută de aproximativ 1.200 de fani

Federaţia Română de Fotbal a anunţat că naţionala Suediei va fi susţinută de aproximativ 1.200 de fani la meciul pe care îl vor disputa contra tricolorilor, vineri, de la ora 21:45, pe Arena Naţională, în preliminariile EURO 2020.

Mai exact, în urma şedinţei de organizare organizate în dimineaţa zilei de vineri, Suedia a anunţat că va fi susţinută de un grup de 1.204 fani.

De partea cealaltă, 50.000 de suporteri români vor susţine echipa naţională pe cel mai mare stadion al ţării.

Porţile pentru accesul în "Arena Fanilor" se deschid la ora 18:30, accesul în incinta stadionului se va face o oră mai tîrziu, începând cu ora 19:30, mai scrie FRF.

De asemenea, Federaţia Română de Fotbal mai informează că partida România-Suedia se va disputa cu acoperişul deschis, în ciuda faptului că antrenamentele oficiale ale celor două formaţii s-au desfăşurat cu arena acoperită.

În ultimele două meciuri din grupa F de calificare la Campionatul European din 2020, România va întâlni Suedia, vineri, de la ora 21:45, la Bucureşti, pe Arena Naţională, şi Spania, luni, de la ora 21:45, la Madrid, pe Wanda Metropolitano.

Înaintea ultimelor două partide din grupă, Spania şi-a asigurat prezenţa la turneul final, însă bătălia pentru locul secund se va da între Suedia şi România. Pentru a fi siguri de calificare, tricolorii trebuie să învingă echipa nordică şi să obţină cel puţin o remiză cu Spania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici