România urcă un loc în clasamentul FIFA. Argentina îşi măreşte avantajul faţă de Franţa

Începutul bun al naţionalei de fotbal a Argentinei în preliminariile pentru Cupa Mondială FIFA 2026 a consolidat poziţia sud-americanilor în fruntea clasamentului mondial FIFA, publicat joi de forul internaţional. România a urcat un loc, până pe 47, după remiza cu Israel şi victoria cu Kosovo.

440 afișări
Imaginea articolului România urcă un loc în clasamentul FIFA. Argentina îşi măreşte avantajul faţă de Franţa

România urcă un loc în clasamentul FIFA. Argentina îşi măreşte avantajul faţă de Franţa

Un total de 159 de meciuri internaţionale au fost disputate în luna septembrie, Argentina, câştigătoarea Campionatului Mondial din Qatar 2022, începând perfect campania de calificare la Cupa Mondială FIFA 2026.

În urma unui triumf cu 1-0 în faţa Ecuadorului şi a unui succes cu 3-0 în deplasare împotriva Boliviei în primele meciuri de calificare la Cupa Mondială CONMEBOL FIFA 2026™, Argentina (locul 1) îşi consolidează poziţia în fruntea clasamentului mondial FIFA. Franţa (locul 2) pierde ceva teren faţă de Albiceleste după ce a suferit o înfrângere cu 2-1 în amicalul în faţa Germaniei, diferenţa anterioară de doar 0,19 puncte crescând acum la 10,65 puncte.

Între timp, Brazilia (locul 3), Anglia (locul 4) şi Belgia (locul 5) îşi păstrează poziţiile într-un top 5 care rămâne neschimbat faţă de ediţia din iulie 2023 a clasamentului mondial. Liderii sunt urmaţi de Croaţia (locul 6), Olanda (locul 7) şi Portugalia (locul 8), singura echipă dintre primele zece care a urcat o poziţie. Italia (locul 9) a coborât un loc, după ce a remizat, 1-1, în deplasare, în faţa Macedoniei de Nord, în meciul din preliminariile UEFA EURO 2024. Top 10 este completat de Spania.

Schimbările nu lipsesc nici mai jos în clasament. Dintre echipele clasate între locurile 10 şi 50, nu mai puţin de 17 au urcat cu un loc sau mai mult. Austria (locul 25) şi Ungaria (locul 32) au cea mai bună progresie, urcând câte patru locuri. Mali (locul 49) şi Coasta de Fildeş (locul 50) au urcat câte două poziţii fiecare şi îşi recuperează locul între top 50.

După ce a suferit două înfrângeri consecutive în deplasare - 4-2 în faţa Sloveniei şi 1-0 cu Kazahstan - Irlanda de Nord (locul 74, cu 10 locuri mai puţin) suferă cea mai mare cădere în ultima ediţie a clasamentului. Belarus (locul 105) a coborât şapte poziţii şi a ieşit din top 100, în timp ce Trinidad şi Tobago (locul 98, în creştere cu 4), Mauritania (locul 99, în creştere cu 2) şi Kazahstan (locul 100, în creştere cu 4) au evoluat în direcţia opusă şi au ajuns în top 100.

În mare parte datorită victoriei cu 2-0 în faţa Poloniei, Albania (locul 62, în creştere cu 3) înregistrează cea mai mare evoluţie ca număr de puncte (plus 20,08).

În ceea ce priveşte progresul, cele mai mari urcări sunt reuşite de Guineea-Bissau (locul 106) şi Aruba (193), ambele avansând şase locuri.

România a urcat de pe locul 48 pe 47, acumulând 1.448,2 puncte, după ce a remizat 1-1 cu Israel şi a învins Kosovo cu 2-0, pentru un plus de 4,04 puncte în clasament.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici