România va organiza în premieră un Campionat European de Ciclism

Federaţia Română de Ciclism a anunţat marţi organizarea Campionatului European de Mountain Bike pentru probele XCO (Cross Country Olimpic), XCR (Cross Country Team Relay) şi XCC (Cross County Short Track) pentru categoriile Elite, U23 şi Juniori, între 8-12 Mai 2024, la Cheile Grădiştei.

124 afișări
Imaginea articolului România va organiza în premieră un Campionat European de Ciclism

România va organiza în premieră un Campionat European de Ciclism

Acest eveniment va fi primul Campionat European de Ciclism organizat vreodată în România.

“Acordarea rolului de organizare a unor evenimente sportive atât de importante precum Campionatele Europene de Mountain Bike presupune o evaluare riguroasă a organizaţiilor sportive care îşi depun candidaturile de către Union Européenne de Cyclisme; din aceste considerente, nu am avut îndoieli în faza de atribuire”, a declarat Enrico della Casa, preşedintele Uniunii Cicliste Europene.

“Va fi un eveniment care va aduce, fără îndoială, numeroase beneficii zonei gazdă, în acest caz încântătoarei locaţii de la Cheile Grădiştei cu istoria, tradiţiile şi excelentele sale gazde.

Campionatele Europene de MTB, care vor avea loc cu mai puţin de trei luni înainte de Jocurile Olimpice de la Paris, vor atrage atenţia presei şi a fanilor de pe tot continentul şi nu numai, promovând ciclismul şi zona geografică în sine.

Acoperirea televizată de către Eurovision, un important radiodifuzor european, va contribui la răspândirea evenimentului la o audienţă largă”, a adăugat acesta.

În organizarea acestui eveniment de amploare se vor implica nume importante din Mountain Biking-ul românesc.

“Federaţia Română de Ciclism trage linie la finalul anului 2023, după un sezon plin şi fructuos atât pentru sportivi, cât şi pentru organizatorii de evenimente”, a declarat Cătălin Sprinceană, preşedintele Federaţiei Române de Ciclism.

Până în prezent, Federaţia Română de Ciclism se poate mândri cu doi Campioni Europeni la disciplina Mountain Bike, Vlad Dascălu la Cross Country Olympic şi Ede Molnar la Cross Country Eliminator, alături de alte 18 titluri de Campioni Balcanici şi 11 titluri de Vicecampioni Balcanici. Mai mult decât atât, ţara noastră a găzduit în 2023 Campionatul Balcanic de Downhill şi pe cel de Mountain Bike XCO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici