Romario a fost condamant la închisoare pentru evaziune fiscală (presă)

Fostul internaţional brazilian Romario a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru evaziune fiscală, dar îşi va putea transforma această pedeaspsă în muncă în folosul comunităţii pe aceeaşi perioadă de timp, informează L'Equipe.

12 afișări
Imaginea articolului Romario a fost condamant la închisoare pentru evaziune fiscală (presă)

Romario a fost condamant la închisoare pentru evaziune fiscală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit sursei citate, fostul atacant brazilian şi-a primit această pedeaspsă din partea unui tribunal din Rio de Janeiro pentru că nu şi-a declarat veniturile în perioada 1996-1997, în plus, fiind obligat să achite o amendă de 623.000 de euro.

Romario, care a făcut parte din lotul naţionalei Braziliei, campioană mondial în 1994, a evoluat timp de 18 ani pentru reprezentativa cariocas, unde a acumulat 85 de selecţii şi a marcat 71 de goluri.

Avocatul lui Romario, Alexandre Lopes de Oliveira, a declarat că fostul atacant brazilian este nevinovat. Oliveira a explicat, pentru site-ul de internet al postului brazilian Globo, că nu a fost vina lui Romario că unele sume de bani nu au fost declarate, şi că nu a intenţionat să comită nicio fraduă.

Romario, în vârstă de 43 de ani, care s-a retras din activitate la începutul anului 2008, a evloluat de-a lungul carierei la formaţiile Vasco da Gama, PSV Eindhoven, FC Barcelona, Flamengo, FC Valencia, Fluminense, Al-Sadd, FC Miami şi Adelaide United.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici