Romario, condamnat la doi ani şi jumătate de muncă în folosul comunităţii

Fostul internaţional brazilian Romario, găsit vinovat de evaziune fiscală, a fost condamnat în apel, miercuri, la doi ani şi jumătate de muncă în folosul comunităţii, a anunţat presa din Brazilia, citată de cotidianul Mundo Deportivo.

9 afișări
Imaginea articolului Romario, condamnat la doi ani şi jumătate de muncă în folosul comunităţii

Romario, condamnat la doi ani şi jumătate de muncă în folosul comunităţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Romario va trebui, de asemenea, să plătească o amendă de 391.000 de reali (aproape 223.400 de dolari), reprezentând echivalentul a 815 salarii minime.

Brazilianul fusese condamnat iniţial, în luna iulie, la trei ani şi jumătate de închisoare şi la plata unei amenzi de 1,7 milioane de reali, pentru că nu şi-a declarat veniturile în perioada 1996-1997. Fostul internaţional are datorii la fisc de 925.000 de reali, conform unui bilanţ realizat în 2006.

Avocatul lui Romario, Alexandre Lopes, a declarat că fotbalistul a cerut fiscului o negociere a datoriei, ceea ce ar presupune o suspendare a pedepsei. Lopes a precizat că Romario mai are două opţiuni, de a apela la Tribunalul Superior de Justiţie (STJ) şi la Tribunalul Suprem Federal (STF) din Brazilia.

Romario, care a făcut parte din lotul naţionalei Braziliei, campioană mondial în 1994, a evoluat timp de 18 ani pentru reprezentativa cariocas, unde a acumulat 85 de selecţii şi a marcat 71 de goluri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici