Ron Dennis renunţă la funcţia de preşedinte al McLaren-Mercedes

Preşedintele echipei de Formula 1 McLaren-Mercedes, Ron Dennis, a anunţat, vineri, la prezentarea la Woking a noului monopost MP4-23, că va renunţa la funcţie în data de 1 martie, informează presa internaţională.

11 afișări
Imaginea articolului Ron Dennis renunţă la funcţia de preşedinte al McLaren-Mercedes

Ron Dennis renunţă la funcţia de preşedinte al McLaren-Mercedes (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Potrivit BBC, funcţia de preşedinte va fi preluată de Martin Whitmarsh, în prezent numărul doi la McLaren-Mercedes.

"Este timpul ca Martin să preia conducerea echipei. Este sută la sută decizia mea. Acesta este o funcţie care îi va plăcea şi de acum încolo el va lua majoritatea deciziiilor din zilele de competiţie. Este momentul potrivit pentru ca eu să renunţ. Însă nu văd această renunţare a mea ca o retragere, deoarece este ceva total opus. Suntem o organizaţie complexă şi avem multe proiecte", a spus Ron Dennis, în vârstă de 61 de ani.

Site-ul itv-f1.comnotează că Dennis, care va rămâne preşedinte executiv al grupului McLaren, îi va ceda lui Whitmarsh controlul operaţiunilor de zi cu zi ale echipei.

Whitmarsh, în vârstă de 51 de ani, este angajat la McLaren din 1989. "Am colaborat cu Ron timp de 20 de ani şi el a avut o carieră incredibilă. Însă Formula 1 se schimbă şi evoluează, la fel ca şi cariera sa", a declarat viitorul preşedinte al echipei britanice.

Sezonul 2009 de F1 va începe la 29 martie, cu Marele Premiu al Australiei.

Speculaţii despre eventuala renunţare la funcţie a lui Dennis au apărut de mai mult timp. După ce au existat zvonuri în acest sens la începutul anului trecut, Dennis a continuat la conducerea echipei, iar la finalul sezonului, titlul mondial la piloţi a fost câştigat chiar de protejatul său, Lewis Hamilton. Recent, Ron Dennis a afirmat că nu se gândeşte la retragere, însă el a vorbit în trecut despre faptul că se va concentra şi asupra altor proiecte în cadrul grupului McLaren, la care deţine 15 la sută din acţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici