Ronaldinho ar putea pleca de la FC Barcelona plătind 16 milioane de euro

Roberto Assis, fratele şi agentul jucătorului echipei FC Barcelona, Ronaldinho, a afirmat că internaţionalul brazilian şi-ar putea rezilia unilateral contractul cu gruparea spaniolă dacă va plăti 16 milioane de euro, profitând de o prevedere a articolului 17 din regulamentul de transferuri al FIFA.

29 afișări
Imaginea articolului Ronaldinho ar putea pleca de la FC Barcelona plătind 16 milioane de euro

Ronaldinho ar putea pleca de la FC Barcelona plătind 16 milioane de euro (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit cotidianului Marca, Roberto Assis a precizat, într-un interviu pentru Globoesporte, că există "mereu" posibilitatea de a folosi această clauză şi că orice este posibil, inclusiv ca Ronaldinho să ajungă la Real Madrid. "S-a mai întâmplat de mai multe ori ca un jucător mare să treacă de la FC Barcelona la Real Madrid", a spus Assis.

Articolul invocat de Roberto Assis prevede că un jucător poate să întrerupă unilateral contractul după trei ani, dacă plăteşte clubului salariul pe care urma să îl primească pentru perioada rămasă din acord, dar şi un procent din suma de cumpărare a fotbalistului. În cazul lui Ronaldinho, suma ar fi de aproximativ 16 milioane de euro, deşi fotbalistul are o clauză de reziliere de 125 de milioane de euro.

Presa spaniolă a scris, în ultimele zile, că relaţiile dintre FC Barcelona şi Ronaldinho au atins un punct critic, iar brazilianul ar urma să plece la finalul sezonului, informaţie infirmată de preşedintele Joan Laporta.

Transferat în 2003 de la Paris Saint-Germain pentru aproape 30 de milioane de euro, Ronaldinho este încă sub contract cu Barcelona până în vara anului 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici