Ronaldinho merge la Jocurile Olimpice

Mijlocaşul brazilian al echipei FC Barcelona, Ronaldinho, a ajuns, miercuri, la Milano, iar preşedintele clubului AC Milan, Adriano Galliani, a anunţat că jucătorul va putea evolua la Jocurile Olimpice de la Beijing, din luna august.

13 afișări
Imaginea articolului Ronaldinho merge la Jocurile Olimpice

Ronaldinho merge la Jocurile Olimpice

"Sunt foarte fericit că am ajuns la Milano şi sper să aduc bucurie la toată lumea. Am vrut foarte tare să joc la AC Milan", a declarat Ronaldinho, pentru postul de televiziune al clubului. Brazilianul urmează să semneze un contract pe trei ani cu AC Milan.

Preşedintele clubului lombard, Adriano Galliani, a anunţat că Ronaldinho va putea evolua la Jocurile Olimpice de la Beijing. "Îl vom lăsa să plece la Jocurile Olimpice pentru că au fost nişte angajamente pe care şi le-a luat înainte şi pe care suntem obligaţi să le respectăm", a declarat oficialul milanez. Galliani a menţionat, însă, că lucrurile nu stau la fel pentru Kaka şi Bonera. "Dacă ar fi fost jucătorul nostru, am fi procedat în acelaşi fel ca în cazurile lui Kaka şi Bonera, cărora nu le-am dat voie să plece", a explicat conducătorul italian.

În 8 iulie, FC Barcelona, clubul la care a evoluat Ronaldinho din 2003, a refuzat să-l lase pe Ronaldinho la competiţia care va debuta pe 8 august, motivând că nu face parte din calendarul FIFA.

Ajuns la centrul de antrenament, brazilianul a fost întâmpinat de aproximativ o mie de suporteri fericiţi, care îl aşteptau încă de dimineaţă şi care i-au făcut o primire exaltată, aruncându-se în faţa maşinii sale, lansând fumigene şi cântându-i numele.

"Vrem să-i oferim lui Ronaldinho toate condiţiile pentru a putea redeveni cel mai bun jucător din lume. El va găsi aici cadrul ideal pentru a redeveni el însuşi. Ronaldinho este un nume mare, care va aduce mult entuziasm la echipă. Un entuziasm pe care vom încerca să-l transformăm în rezultate şi în calitate a jocului", a declarat şi antrenorul Carlo Ancelotti, tot pentru postul de televiziune al clubului.

"Este un lucru fantastic să găsesc atâţia brazilieni aici, dar şi toate vedetele care joacă în tricoul milanez", a adăugat Ronaldinho, desemnat de FIFA cel mai bun jucător al anului în 2004 şi 2005 şi câştigător al Balonului de Aur în 2005.

Miercuri şi joi, Ronaldinho va efectua vizita medicală, prezentarea oficială urmând a avea loc joi sau vineri.

Clubul AC Milan a ajuns la un acord cu FC Barcelona pentru transferul atacantului brazilian Ronaldinho, care urmează să evolueze la formaţia italiană în următoarele trei sezoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici