Ronaldo a dat lovitura de graţie pentru Man United, care s-a calificat în optimile Europa League

Manchester United s-a calificat în faza eliminatorie a UEFA Europa League cu victoria cu 3-0 în faţa lui Sheriff Tiraspol. PSV a învins-o pe teren propriu pe Arsenal, cu 2-0 şi s-a clasat pe primul loc în grupă. Ferencvaros şi Union Saint-Gilloise se califică şi ele în optimile de finală.

6701 afișări
Imaginea articolului Ronaldo a dat lovitura de graţie pentru Man United, care s-a calificat în optimile Europa League

Ronaldo a dat lovitura de graţie pentru Man United, care s-a calificat în optimile Europa League

Cristiano Ronaldo a marcat la revenirea sa ca titular, iar Manchester United şi-a asigurat calificarea în fazele eliminatorii ale Europa League cu o victorie cu 3-0 în faţa lui Sheriff Tiraspol, joi, pe Old Trafford.

Ronaldo, care a fost lăsat în afara echipei pentru deplasarea din weekend din Premier League la Chelsea din motive disciplinare, a marcat al treilea gol al lui United, după ce Diogo Dalot şi Marcus Rashford au oferit „diavolilor roşii” un avantaj confortabil.

United se află pe locul al doilea în Grupa E, cu 12 puncte din cinci meciuri, înainte de vizita la Real Sociedad în ultimul meci din grupă, săptămâna viitoare, unde o victorie i-ar putea aduce în fruntea clasamentului şi ar putea obţine un loc direct în optimi.

Echipa lui Erik ten Hag nu a părut niciun moment deranjată de formaţia moldoveană Sheriff Tiraspol şi ar fi putut rezolva meciul până la pauză, după ce şi-a creat numeroase ocazii, reuşind totuşi să marcheze cu o lovitură de cap a lui Dalot, la un corner executat de Christian Eriksen, chiar înainte de intrarea la vestiare.

Fundaşul Harry Maguire a intrat în a doua repriză, după ce a ratat ultimele opt meciuri din cauza unei accidentări, iar United şi-a dublat avantajul atunci când Rashford a reluat cu capul centrarea lui Luke Shaw în minutul 65. Ronaldo a înscris al treia gol, de la mică distanţă, pe final.

Câştigătoarele din grupe se califică în optimi, în timp ce cele opt clasate pe locul doi vor concura în playoff-ul din februarie, unde se vor confrunta cu cele opt echipe clasate pe locul trei în grupele Ligii Campionilor.

Sociedad a învins cu 2-0 pe Omonia, graţie golurilor lui Robert Navarro şi Brais Mendez, în timp ce AS Roma, echipa lui Jose Mourinho, şi-a păstrat speranţele de calificare în faza eliminatorie cu o victorie cu 2-1 pe terenul lui HJK Helsinki, în grupa C, după ce atacantul Tammy Abraham a deschis scorul.

Italienii au şapte puncte din cinci meciuri şi se află pe locul trei, trebuind să învingă săptămâna viitoare pe Ludogorets acasă pentru a rămâne în competiţie.

Formaţia olandeză PSV Eindhoven a avansat în faza eliminatorie, în urma victoriei cu 2-0 pe teren propriu în faţa lui Arsenal, graţie golurilor lui Joey Veerman şi Luuk De Jong.

Rezultatul pune capăt startului cu victorii pe linie al lui Arsenal în Grupa A, care îşi asigurase deja un loc în primele două clasate, înainte de această înfrângere.

Maghiarii de la Ferencvaros s-au calificat în optimi în calitate de câştigători a Grupei H, după o remiză 1-1 cu AS Monaco, care trebuie să câştige ultimul meci acasă cu Steaua Roşie Belgrad pentru a-şi asigura locul doi.

Ferencvaros s-a calificat în fazele eliminatorii ale competiţiei europene pentru prima dată din 1974-75.

Royale Union Saint-Gilloise din Belgia şi-a asigurat şefia clasamentului Grupei D cu o victorie cu 2-0 la Malmo, în timp ce liderul din Bundesliga, Union Berlin, a învins cu 1-0 formaţia portugheză Braga, pe care a depăşit-o în clasament, urcând pe locul 2, cu 9 puncte.

Sergej Milinkovic-Savic şi Pedro, de la Lazio, au marcat golurile italienilor, care au revenit de la 0-1 şi au învins Midtjylland cu 2-1. Sturm Graz, care a învins Feyenoord cu 1-0, cu un gol marcat în minutul 93 de Otar Kiteishvili, a urcat pe locul 2 în Grupa F, cu 8 puncte, după Lazio.

Oricare dintre cele patru echipe ale Grupei F mai au şanse de a avansa în faza eliminatorie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici