Ronaldo a suferit o criză cardiacă înainte de finala CM-1998

Brazilianul Ronaldo a suferit o criză cardiacă înainte de finala Cupei Mondiale din 1998, pierdută de naţionala Braziliei în faţa Franţei, scor 0-3, a declarat într-un interviu pentru Mediaset cardiologul Bruno Caru, informează cotidianul As.

292 afișări
Imaginea articolului Ronaldo a suferit o criză cardiacă înainte de finala CM-1998

Ronaldo a suferit o criză cardiacă înainte de finala CM-1998 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bruno Caru, preşedintele societăţii italiene de cardiologie pentru sport, a examinat întreaga documentaţie referitoare la dosarul Ronaldo datând din 1998. Caru a colaborat cu doctorul Piero Volpi de la Internazionale Milano, grupare la care evolua Ronaldo în 1998. La CM-199, Volpi a fost trimis la Paris de conducerea clubului Inter pentru a vedea ce problemă a avut brazilianul.

"Ronaldo era în pat şi urmărea o cursă de Formula 1 la televizor şi o îndoire anormală a gâtului i-a comprimat glomusul carotidian, un organ responsabil cu reglarea ritmului cardiac şi a presiunii arteriale. Fracvenţa cardiacă a scăzut, ceea ce a dus la leşin şi la convulsii", a declarat Caru.

Roberto Carlos, coleg de cameră cu Ronaldo la CM din Franţa, le-a spus doctorilor că a fost un atac de epilepsie, iar fotbalistul a fost transportat la spital şi tratat la secţia de neurologie. "Jucătorului i s-au făcut diverse analize, dar după cum ştim bine un neurolog nu pierde vremea făcând o electrocardiogramă, ceea ce am făcut Volpi şi eu când Ronaldo s-a întors de la Paris. Electrocardiograma arăta un ritm cardiac foarte scăzut", a explicat medicul.

Ulterior, medicamentele administrate jucătorului, indicate pentru atacurile de epilepsie, l-au afectat pe Ronaldo mai multe zile. "Medicii au luat de bun diagnosticul lui Roberto Carlos şi lui Ronaldi i s-a administrat un medicament puternic pentru epilepsie, cel folosit de Marilyn Monroe pentru a se sinucide şi care reduce activitatea cerebrală. Asta explică prestaţia sa de la jocul cu Franţa. Şi asta explică de ce jucătorul a căzut pe scările avionului ca şi cum ar fi fost beat, la sosirea în Brazilia de la CM", a adăugat Bruno Caru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici