Ronaldo îşi pierde statutul de „verificat” pe Twitter, LeBron James rămâne validat

Twitter a început joi să elimine marcajele albastre vechi de pe profilurile utilizatorilor, iar persoane celebre, printre care Beyonce, cofondatorul Microsoft Corp (MSFT.O), Bill Gates şi starul portughez Cristiano Ronaldo, şi-au pierdut statutul de verificat.

238 afișări
Imaginea articolului Ronaldo îşi pierde statutul de „verificat” pe Twitter, LeBron James rămâne validat

Ronaldo îşi pierde statutul de „verificat” pe Twitter, LeBron James rămâne validat

Papa Francisc, care a pierdut bifarea albastră la începutul zilei de joi, a primit ulterior marca de verificare gri de la Twitter.

Unele personalităţi, precum LeBron James şi scriitorul Stephen King, au rămas cu marca de verificare.

King, autorul cărţii "The Shining", care a spus anterior că Musk nu se potriveşte deloc pentru Twitter, a scris pe Twitter: "Contul meu Twitter spune că m-am abonat la Twitter Blue. Nu este aşa. Contul meu de Twitter spune că am dat un număr de telefon. Nu am făcut-o".

Musk i-a răspuns pe Twitter: "Cu plăcere namaste", cu un emoji cu mâinile împreunate.

The Verge a relatat că James, care a declarat anterior că nu ar plăti pentru verificare, nu a plătit pentru a păstra marca de verificare.

Musk a scris separat pe Twitter: "Plătesc personal pentru câteva conturi." şi mai târziu a postat pe Twitter "Doar Shatner, LeBron şi King", referindu-se la actorul Star Trek William Shatner, care luna trecută s-a plâns că a fost obligat să plătească pentru a-şi păstra marca de verificare albastră.

Printre cei care şi-au pierdut ecusoanele s-au numărat fostul preşedinte american Donald Trump şi vedeta de reality TV Kim Kardashian.

Sub conducerea lui Musk, Twitter a schimbat modul în care distribuie râvnitele semne de control albastre, care erau acordate anterior unor persoane notorii, jurnalişti, directori, politicieni şi instituţii, după ce le verifica identitatea. Acestea serveau drept marcă de autenticitate.

Musk a declarat în noiembrie că Twitter va începe să perceapă 8 dolari pe lună pentru această insignă, într-un efort de a lansa mai multe surse de venit în afară de publicitate.

Ulterior, compania a oferit marcaje în alte culori - auriu pentru întreprinderi şi un gri pentru organizaţii şi oficiali guvernamentali.

Vineri, Twitter a renunţat, de asemenea, la eticheta "finanţat de guvern" de pe conturile posturilor National Public Radio (NPR), cu sediul în SUA, British Broadcasting Corp şi ale postului public de radio şi televiziune Canadian Broadcasting Corporation (CBC).

A renunţat la eticheta "mass-media afiliată statului chinez" de pe conturile Xinhua News, precum şi de pe cele ale jurnaliştilor asociaţi cu publicaţii susţinute de guvern.

NPR a încetat să mai posteze conţinut pe cele 52 de conturi oficiale de Twitter după ce reţeaua de socializare i-a pus eticheta de "media afiliată statului" şi, ulterior, de "media finanţată de guvern".

CBC şi-a întrerupt, de asemenea, activităţile pe Twitter şi s-a certat cu Musk în legătură cu definiţia platformei pentru "finanţat de guvern".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici