Ronaldo părăseşte Champions League. Porto a eliminat Juventus în 10 oameni

  • Juventus Torino a fost eliminată marţi seara din optimile de finală ale Champions League de FC Porto, într-o partidă dusă în prelungiri.
  • Chiar dacă rezultatul final la general a fost 4-4, Porto s-a calificat graţie unui gol în plus marcat în deplasare.
597 afișări
Imaginea articolului Ronaldo părăseşte Champions League. Porto a eliminat Juventus în 10 oameni

Ronaldo părăseşte Champions League. Porto a eliminat Juventus în 10 oameni

FC Porto a furnizat surpriza optimilor de finală în Liga Campionilor, eliminând marţi seara pe Juventus Torino, la capătul a două reprize de prelungiri.

Scorul după 90 de minute, în returul jucat marţi la Torino, a fost identic cu cel din tur, 2-1, de data aceasta pentru Juventus, ducând scorul general la 3-3, ceea ce a dus la prelungiri.

Porto, care câştigase manşa tur cu 2-1, a început meciul perfect, deschizând scorul din penalty, prin Sergio Oliveira, în minutul 19. Acelaşi Oliveira a fost la un pas de a majora, în minutele suplimentare ale primei reprize, însă s-a opus Szczesny. Morata a avut şi el şansa de a marca pentru Juve, înainte de pauză, dar şi şutul său a fost respins de portar.

Repriza secundă le-a aparţinut gazdelor încă din primele minute. Federico Chiesa a reaprins speranţele pentru italieni în minutul 49, marcând frumos, la vinclu, cu un şut din careu, după o pasă primită de la Ronaldo (1-1).

Peste nici 5 minute, Porto a rămas în 10 oameni, după ce Mehdi Taremi a primit două cartonaşe galbene în mai puţin de 2 minute.

Juventus continuă ofensiva şi Chiesa prefaţează golul de 2-1 cu un şut în bară din faţa porţii. În minutul 63, tot el este la capătul unei lansări în adâncime, pe care o fructifică cu o lovitură de cap, egalând scorul la general, nu înainte ca arbitrul să verifice cu ajutorul sistemului VAR valabilitatea golului (2-1).

Ultimele 30 de minute au fost deosebit de intense. FC Porto şi-a creat alte două-trei situaţii periculoase, dar nu a reuşit să marcheze. În schimb, Juventus, prin acelaşi Chiesa, a introdus mingea în poartă, în primul minut suplimentare de joc, dar golul a fost anulat pe motiv de offside, după consultarea sistemului VAR.

Calificarea italienilor a stat apoi în gheata lui Cuadrado, care în al treilea minut suplimentar, a zguduit bara transversală, cu un şut din interiorul careului.

S-a trecut la prelungiri, prima repriză neconsemnând nimic notabil. Cu 5 minute înainte de a se trece la executarea loviturilor de departajare, Sergio Oliveira (Porto) a dat lovitura de graţie, marcând cu un şut puternic, pe jos, din lovitură liberă (2-2).

Din acest moment, Juventus mai avea nevoie de 2 goluri pentru a-şi asigura calificarea. A reuşit unul singur, prin Adrien Rabiot, care a punctat cu o lovitură de cap, în minutul 117, după o centrare din corner.

Ronaldo a avut şi el şansa de a marca, însă şutul său a fost respins de Marchesin.

S-a încheiat 4-4 la general, însă Porto s-a calificat graţie celor două goluri marcate în deplasare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici