Rosberg despre abandonul său la Singapore: A fost cea mai dificilă zi din an

Germanul Nico Rosberg a declarat că duminică a fost ziua lui cea mai dificilă din acest an, după ce a fost nevoit să abandoneze în timpul Singapore Grand Prix şi să piardă, astfel, locul I în clasamentul piloţilor, în favoarea coechipierului său de la Mercedes, britanicul Lewis Hamilton.

152 afișări
Imaginea articolului Rosberg despre abandonul său la Singapore: A fost cea mai dificilă zi din an

Rosberg despre abandonul său la Singapore: A fost cea mai dificilă zi din an (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"A fost cea mai dificilă zi din acest an şi ce pot spune acum este că sunt în agonie şi încerc cu disperare să găsesc o explicaţie logică pentru ceea ce s-a întâmplat. Am fiert de nervi în cockpit, dar acum sunt pe cale să-mi revin. Mi-am lăsat cea mai mare parte a furiei în cască", a declarat Rosberg pentru site-ul oficial al Formulei 1.

Problemele tehnice ale monopostului Mercedes au început de la standuri, înaintea cursei de la Singapore, a explicat Rosberg. "Brusc, toate butoanele şi comunicaţia radio nu au mai funcţionat. Am pierdut puterea din sistemul hibrid, am pierdut DRS-ul, numai maneta schimbătorului mai funcţiona, dar o făcea într-un mod ciudat, astfel că puteam urca câte două viteze o dată, deci nu aveam vitezele a patra şi a şasea. Totul a revenit la normal pentru câteva tururi, dar apoi iar nu au mai funcţionat. Era fără speranţă. În final, nici eu, nici echipa nu am putut face ceva. Din motive de securitate, mi-au cerut să revin la standuri", a afirmat pilotul german.

El se plânge de faptul că fiabilitatea a fost marea problemă a echipei Mercedes în acest sezon şi aceasta ar putea să influenţeze lupta pentru titlul de campion mondial, în care germanul îl are ca principal rival pe Hamilton. "Fiabilitatea este slăbiciunea noastră. Fiabilitatea va fi factorul decisiv în lupta pentru titlu. Gândindu-mă că asta mă va costa titlul mondial este o abordare pesimistă, iar eu sunt un optimist", a adăugat Rosberg.

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat, duminică, Marele Premiu al statului Singapore, a 14-a etapă a Campionatului Mondial de Formula1, şi a trecut la conducerea clasamentului piloţilor, după ce coechiperul său, germanul Nico Rosberg, a abandonat din cazua unor probleme tehnice.

Calificat sâmbătă pe locul 2, la numai 7 miimi de secundă de Hamilton, Rosberg a avut probleme încă de pe grila de start. Monopostul său a refuzat să pornească în turul de încălzire, din cauza sofisticatului volan, care nu transmitea comenzile. În aceste condiţii, mecanicii au fost nevoiţi să mute maşina pe linia boxelor, iar pilotul german a pornit în cursă după ce a schimbat volanul şi în urma tuturor adversarilor săi. Rosberg s-a zbătut în spatele plutonului 14 tururi/61, cât timp volanul a funcţionat, însă nu la toţi parametrii. Intrat la boxe pentru o resetare a aparatului, Rosberg a fost nevoit să abandoneze după ce manevrele de repornire au eşuat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici