Rugby: Lotul celor 26 de jucători ai României pentru Campionatul European U20 de la Bucureşti

Echipa naţională de rugby Sub 20 de ani a României va debuta duminică, 26 martie, la Campionatul European U20, care va avea loc la Bucureşti, pe Stadionul Arcul de Triumf, iar staff-ul tehnic a stabilit lotul celor 26 de jucători care vor evolua în această competiţie, notează site-ul frr.ro.

948 afișări
Imaginea articolului Rugby: Lotul celor 26 de jucători ai României pentru Campionatul European U20 de la Bucureşti

Rugby: Lotul celor 26 de jucători ai României pentru Campionatul European U20 de la Bucureşti (Imagine: Laurentiu Mich/ Arhiva Mediafax Foto)

Stejăreii vor debuta în compania Belgiei, duminică, 26 martie, de la ora 17:00, câştigătoarea urmând să se califice în semifinalele competiţiei. Căpitanul echipei a fost desemnat Cristian Chirică, jucător care a debutat pentru naţionala de seniori a României în meciurile test din noiembrie, mai exact în partida cu echipa Canadei.

„Băieţii încep să fie puţin agitaţi, se apropie primul meci şi e normal să fie aşa pentru că toţi aşteaptă să joace. Eu cred că suntem pregătiţi, am lămurit şi ultimele detalii, planul de joc, acum depinde doar de ei ce decizii vor lua duminică în meci şi cum vom gestiona anumite momente dificile, pentru că vor avea cu siguranţă şi din acestea. Aici cred că se va face diferenţa, jucătorii cu experienţă să ştie să gestioneze cum trebuie acele momente. Primul adversar va fi Belgia, ne aşteptăm la un meci greu, cel mai important e să câştigăm pentru a păstra şansele de a lupta pentru titlul european. Nu ştim prea multe despre Belgia, de aceea vom încerca să ne ţinem de planul nostru de joc şi să respectăm ce avem noi de făcut. Victoria cu Georgia şi faptul că seniorii au devenit campioni europeni le-au dat jucătorilor o motivaţie suplimentară. În plus, aceasta este dublată de faptul că antrenorul Lynn Howells ne-a făcut o vizită în cantonament şi a vorbit cu Stejăreii, i-a încurajat. Sper că băieţii au înţeles mesajul lui pentru că ei vor fi următorii Stejari, dacă nu pentru Cupa Mondială din 2019, pentru cea următoare”, a declarat Eugen Apjok, antrenorul României U20.

Lotul celor 26 de jucători:

Pilieri: Alin Haidău (CSSCM Timişoara), Laurenţiu Nica (Baia Mare), Andrei Creţu (Tomitanii Constanţa), Iulian Hartig (CSS 2 Baia Mare),

Taloneri: Adrian Tala (Tomitanii Constanţa), Claudiu Mîrzac (Timişoara)

Linia a II-a: Ştefan Iancu (CSS 2 Baia Mare), Ionuţ Rusu (CSSCM Timişoara), Marius Iftimiciuc (CSSCM Timişoara)

Linia a III-a: Vlad Neculau (CSSCM Timişoara), Silviu Grădinaru (Dinamo), Cristian Chirică (CSM Baia Mare), Andi Radu (CS Dinamo), Alexandru Alexe (Tomitanii Constanţa)

Mijlocaş la grămadă: Gabi Rupanu (Bârlad), Mădălin Mihalache (Tomitanii Constanţa)

Mijlocaş la deschidere: Tudor Boldor (Steaua), Răzvan Lolea (Tomitanii)

Centru: Marius Istoc (CSSCM Timişoara), Dragoş Burlacu (Tomitanii Constanţa), Florin Ţăranu (CS Dinamo), Ştefan Cucoş (Tomitanii Constanţa)

Aripă: Cosmin Iliuţă (Bârlad), Mihai Lămboiu (CSM Baia Mare), Paul Herman (CSS 2 Baia Mare)

Fundaş: Marius Simionescu (Timişoara)

De asemenea, din lotul lărgit mai fac parte şi Gabriel Bumbac (Dinamo) şi Claudiu Pelin (Timişoara).

Staff: Antrenor principal: Eugen Apjok, antrenor treisferturi: Răzvan Popovici, Antrenor înaintare: Flavius Dobre, Preparator Fizic: Andreea Delean, Preparator fizic: Singh Gurdeep, Medic: Cătălin Sardan, Kinetoterapeut: Marius Todosi şi Raul Colea, Analist video: Sabin Vasilescu, Manager: Mihai Lazăr.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici