Rusia a câştigat Cupa Davis 2021. Rublev şi Medvedev au fost esenţiali în actul final

  • Rusia a câştigat Cupa Davis 2021 după o victorie convingătoare în faţa Croaţiei, în finala disputată duminică la Madrid.
  • Plecată ca una din favoritele evenimentului, Rusia a reuşit să ajungă în finală şi să demonstreze că este mult mai bună decât Croaţia, câştigând cu 2-0.
710 afișări
Imaginea articolului Rusia a câştigat Cupa Davis 2021. Rublev şi Medvedev au fost esenţiali în actul final

Sursa foto: profimedia

În primul meci, Rublev a trecut destul de uşor de Gojo, cu 6-4, 7-6 (5), croatul nereuşind o nouă supriză, după ce învinsese în turneu trei adversari mult mai bine cotaţi ca el.

În al doilea meci, Medvedev a prestat un joc suficient de bun pentru a câştiga în faţa lui Cilic şi pentru a asigura victoria ţării sale.

El a avut în faţă un adversar care ştia că trebuie să câştige, ca să menţină în viaţă şansele Croaţiei şi pentru a trimite partida în meci decisiv. Acest lucru a dus la un joc destul de agresiv din partea lui Cilic, la care numărul 2 mondial a avut nevoie de ceva timp să se adapteze.

Rusul nu s-a confruntat cu probleme pe serviciul său la începutul meciului, în condiţiile în care şi Cilic şi-a valorificat serviciul. Ambii s-au confruntat cu mingi de break, însă amândoi au reuşit să salveze.

Primul set a fost decis astfel în tiebreak, unde Medvedev s-a văzut condus cu 2-4 după un joc mai puţin inspirat. A revenit apoi, şi la 6-5 a avut minge de set pe care a irosit-o cu o dublă greşeală. În cele din urmă a câştigat tiebreak-ul cu 9-7.

În setul secund, sarcina lui Medvedev a fost mult mai uşoară, Cilic părând că şi-a pierdut motivaţia şi încrederea. Rusul a preluat încet controlul jocului, a făcut un prim break, după care s-a impus cu 6-2, valorificând prima minge de game, set, meci şi turneu.

În ceea ce priveşte distribuţia premiilor, jucătorii câştigători vor primi un total de 2,1 milioane euro, în timp ce federaţia echipei lor va primi 1,06 milioane euro. Finaliştii vor primi un cec de 1,52 milioane euro, în timp ce federaţia echipei lor va fi recompensată cu 730.000 euro. Ambele semifinaliste vor primi câte 1,31 milioane euro, iar fiecare federaţie va primi 646.000 euro.

Ruşii sunt a patra naţiune care câştigă atât Cupa Davis, cât şi Cupa Billie Jean King - competiţia feminină echivalentă pe echipe - în acelaşi an.

„Mă simt extraordinar, dar mă bucur mai mult pentru echipă decât pentru mine", a declarat Medvedev în interviul de pe teren.

"Nu este niciodată uşor să ajungi la final de sezon, dar au fost cele mai bune două săptămâni din cariera mea".

Medvedev a făcut parte şi din echipa care a câştigat Cupa ATP la începutul sezonului.

Ruşii, care au jucat sub steagul federaţiei naţionale de tenis, deoarece naţiunea este interzisă în competiţiile internaţionale, pentru încălcări ale reglementărilor privind dopajul, au obţinut primul lor titlu, după cel din 2006.

Atât Rublev, cât şi Medvedev au fost membri de bază ai echipei, Rublev câştigând patru din cele cinci meciuri, pierzând doar în faţa spaniolului Feliciano Lopez, în faza grupelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici