Rusia a obţinut al treilea titlu mondial consecutiv la handbal feminin

Echipa naţională de handbal feminin a Rusiei a câştigat, duminică, în China, cel de-al treilea titlu mondial consecutiv, după ce a învins în finala mare reprezentativa Franţei, scor 25-22 (14-11).

22 afișări
Imaginea articolului Rusia a obţinut al treilea titlu mondial consecutiv la handbal feminin

Rusia a obţinut al treilea titlu mondial consecutiv la handbal feminin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Echipa antrenată de Evgheni Trefilov defilează la nivel mondial în ultimii opt ani, câştigând ediţiile din 2001, 2005, 2007 şi 2009, în timp ce ediţia din 2003 a revenit finalistei din acest an, Franţa. În istoria participărilor la Campionatele Mondiale, Rusia mai are în palmares trei titluri mondiale, sub titulara Uniunii Sovietice, obţinute în 1982, 1986 şi 1990.

Tot duminică, în finala mică, Norvegia a dispus de Spania, scor 31-26 (15-9), câştigând medaliile de bronz.

La ediţia din 2009 a Campionatului Mondial, echipa României a încheiat cu un eşec în meciul pentru clasarea finală pe locurile 7-8, în faţa Germaniei, scor 25-35.

Obiectivul naţionalei României la Campionatul Mondial din 2009 a fost clasarea pe unul din locurile 1-5, după ce la ediţia din 2007 a ocupat locul patru, iar la cea anterioară (2005), medaliile de argint.

Campionatul Mondial din 2011 va avea loc în Brazilia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici