Rusia, exclusă de la Cupa Mondială de fotbal Qatar 2022. FIFA a amânat meciul Ucraina - Suedia

Biroul Comitetului de organizare al FIFA a luat decizii-cheie în legătură cu meciurile din play-off-ul european pentru Cupa Mondială FIFA Qatar 2022. Astfel, partida Scoţia Ucraina a fost amânată, iar Polonia a fost desemnată califcată în finlala play-off-ului, în dauna Rusiei.

379 afișări
Imaginea articolului Rusia, exclusă de la Cupa Mondială de fotbal Qatar 2022. FIFA a amânat meciul Ucraina - Suedia

FIFA a amânat meciul Ucraina - Suedia şi a exclus Rusia de la Cupa Mondială

În urma consultării cu UEFA şi cu asociaţiile membre ale FIFA participante, forul mondial a decis amânarea meciului Scoţia – Ucraina, din cadrul grupei A a play-off-ului de califucare la Cupa Mondială.

La 3 martie 2022, Asociaţia Ucraineană de Fotbal a solicitat în scris FIFA ca meciul de calificare să fie reprogramat din cauza imposibilităţii de a organiza atât deplasarea, cât şi pregătirea unei echipe în circumstanţele actuale.

În urma consultării cu UEFA şi cu cele patru asociaţii membre participante în grupa A din cadrul play-off-ului de calificare europeană, s-a convenit în unanimitate, în spiritul solidarităţii, să se accepte această cerere.

Meciul dintre Scoţia şi Ucraina, programat iniţial pentru 24 martie 2022, va fi acum amânat pentru fereastra existentă din iunie şi, în consecinţă, meciul dintre câştigătoarele dintre Scoţia şi Ucraina şi Ţara Galilor şi Austria va fi, de asemenea, amânat pentru aceeaşi fereastră.

S-a convenit, de asemenea, că meciul dintre Ţara Galilor şi Austria va rămâne aşa cum a fost programat la 24 martie 2022, din cauza necesităţii de a limita perturbarea meciurilor deja programate pentru fereastra din iunie, într-un calendar deja aglomerat.

Părţile relevante analizează în prezent programe alternative pentru echipele afectate în fereastra din martie. În mod similar, detaliile meciurilor reprogramate vor fi anunţate în timp util, iar fereastra din calendarul meciurilor internaţionale din iunie va fi adaptată, după caz, pentru echipele în cauză, odată ce aceste detalii vor fi finalizate.

În plus, ca urmare a deciziei din 28 februarie 2022, luată împreună cu Comitetul Executiv al UEFA, de a suspenda toate echipele ruseşti de la participarea la competiţiile FIFA şi UEFA până la noi reglementări, Biroul Comitetului de organizare al FIFA a decis ca Polonia să fie declarată direct calificată pentru finala din Grupa B, care va avea loc la 29 martie 2022, în care va înfrunta câştigătoarea meciului dintre Suedia şi Republica Cehă. Polonia ar fi trebuit să întâlnească Rusia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici