Rutierul Ivan Basso va fi operat miercuri

Echipa Tinkoff-Saxo a anunţat, marţi, pe site-ul oficial, că rutierul italian Ivan Basso, care a fost diagnosticat recent cu cancer la testicule, va fi operat miercuri, la un spital din Milano.

77 afișări
Imaginea articolului Rutierul Ivan Basso va fi operat miercuri

Rutierul Ivan Basso va fi operat miercuri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Astăzi, 14 iulie 2015, Ivan Basso a fost examinat şi a fost supus unor investigaţii la spitalul San Raffaele din Milano, cu privire la leziunea detectată la testiculul lui stâng. Mâine, Basso va fi supus unei intervenţii chirurgicale pentru clarificarea naturii problemei şi rezolvarea acesteia (...) Experţii au explicat că nu există o legătură între leziunea la testicul şi activitatea sportivă a lui Ivan Basso", se arată în comunicatul Tinkoff-Saxo.

Rutierul italian Ivan Basso, de la echipa Tinkoff, a anunţat, luni, că suferă de cancer la testicule şi va părăsi imediat Turul Franţei pentru a primi îngrijiri în Italia.

În vârstă de 37 de ani, Basso a povestit, într-o conferinţă de presă, că a acuzat dureri încă de plecarea în Turul Franţei, la Utrecht, acestea accentuându-se după o cădere din etapa a cincea. El a efectuat mai multe teste care au relevat prezenţa unei tumori la testicule.

După nouă etape, rutierul ocupa locul 158 în clasamentul general, la 51 de minute şi 23 de secunde de purtătorul tricoului galben, britanicul Chris Froome.

Ivan Basso a câştigat Turul Italiei în 2006 şi 2010, dar şi o etapă în Turul Franţei în 2004.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici